Company: Ministerie van Defensie / DMO
Location: Utrecht

Apply

Utrecht

Fulltime, Tijdelijk

try {
window.mosaic.onMosaicApiReady(function() {
var zoneId = ‘aboveFullJobDescription’;
var providers = window.mosaic.zonedProviders[zoneId];

if (providers) {
providers.filter(function(p) { return window.mosaic.lazyFns[p]; }).forEach(function(p) {
return window.mosaic.api.loadProvider(p);
});
}
});
} catch (e) {};

Je acteert in een omgeving van systemen met een hoge mate van technische en organisatorische complexiteit en geeft advies aan behoefsteller, gebruiker en instandhouder (de systeemdriehoek) en begeleidt het lijnmanagement en -medewerkers bij complexe ontwikkelings- en veranderingsprocessen, bijbehorende besluitvormingsprocessen en bij implementatie en uitvoering.

Als Systeemmanager ben je met name belast met:

 • De ontwikkeling en realisatie bedrijfsvoeringproducten, -diensten, -beleid en -processen op een of meer afgeronde complexe aandachtsgebieden;
 • Het opbouwen en onderhouden van een klant- en relatienetwerk (intern of extern);
 • Het zorg dragen voor het afhandelen van eventuele garantieclaims en/of resterende (contractuele) aangelegenheden in samenwerking met de projectmanager van het af te sluiten project;
 • Het begeleiden van acceptatietesten en instroom;
 • De totstandkoming van het ILS- of Systeemplan;
 • Het inhoudelijk toelichten (intern en extern) van bedrijfsvoeringproducten, -diensten, -beleid en bedrijfsvoeringprocessen;
 • Het ontwikkelen en laten implementeren van Life Cycle Costs verlagende maatregelen na onderzoeken van cost drivers en availability killers.

Je houdt je bezig met het opstellen van normen en randvoorwaarden waarbinnen de inzetbaarheid moet worden gerealiseerd. Je bent het aanspreekpunt op de kwaliteit en inzetbaarheid maar ook de betaalbaarheid (life cycle costs). Hiervoor heb je veel contact met de productgroepen van de afdeling GIT& Infra die verantwoordelijk zijn voor het technisch beheer. Je komt centraal te staan in het change management proces voor wijzigingen aan jouw systeem en onderhoudt het contact met gebruikers (technisch beheer) en instandhouders (tweedelijns support).

Functie-eisen

Wat zijn de eisen?

 • Je hebt een WO werk- en denkniveau.
 • Je beschikt over een HBO diploma richting IT of elektrotechniek.
 • Je hebt ruime relevante werkervaring.
 • Je bent ITIL gecertificeerd.
 • Je hebt kennis van SAP.
 • Gelet op de domeinen heb je diepgaande kennis en ervaring op tenminste één van de volgende gebieden:

  o Cryptosystemen (TITAAN);

  o SATCOM;

  o Radiosystemen;

  o maritieme communicatiesystemen;

  o EOV- systemen.

Competenties:

 • Kostenbewust;
 • Communiceren;
 • Analyseren;
 • Organisatiegericht;
 • Stressbestendig;
 • Klantgericht;
 • Besluitvaardig.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau
  schaal 12
 • Salarisomschrijving
  Het salaris is gebaseerd op een 38-urige werkweek.
 • Maandsalaris
  Min €4.389 – Max. €5.643 (bruto)
 • Dienstverband
  Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
 • Contractduur
  2 jaar
 • Minimaal aantal uren per week
  38
 • Maximaal aantal uren per week
  38

Overige arbeidsvoorwaarden

Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland.

Wie van uitdagende opdrachten in een dynamische omgeving houdt, is bij Defensie aan het juiste adres. Wij geven je het vertrouwen en de vrijheid om zelfstandig te werken. Er is ruimte voor eigen inbreng, zo draag je bij aan de verdere professionalisering van onze organisatie.

Defensie hecht daarnaast sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering.

Hoe leuk het werken bij Defensie ook is, wij vinden het ook belangrijk dat je dit met jouw privéleven kunt combineren. Diverse verlofregelingen (bijvoorbeeld 75% betaald ouderschapsverlof) en flexibele werktijden dragen bij aan een goede balans. En als dat niet genoeg is, dan is het ook nog mogelijk je werktijd (tijdelijk) enkele uren per week te verkorten en extra verlofuren en/of ADV-uren op te bouwen.

Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een vergoeding woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.

Bijzonderheden

Deze vacature is zowel in- als extern opengesteld. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

Een veiligheidsonderzoek en referentiecheck maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Voorwaarden aanstelling burger: Een Nederlandse nationaliteit of een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA). Dit is een vergunning die vreemdelingen van buiten de EU, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland het recht geeft om in Nederland te verblijven en te werken voor een periode langer dan drie maanden (Een vergunning is niet nodig voor werknemers uit landen van de Europese Economische Ruimte (EER) en uit Zwitserland. Voor deze landen geldt een vrij verkeer van werknemers).

De medewerker is bereid om de eed of belofte af te leggen.

Meer over jouw toekomstige afdeling

Je komt te werken binnen de IT organisatie van Defensie; het Joint IV Commando (JIVC), onderdeel van de Defensie Materieel Organisatie. Binnen het JIVC kom je als systeemmanager te werken binnen de secties Business IT Alignment, Producten en Systeemmanagement (BPS) welke op haar beurt valt onder de afdeling Generieke IT en Infrastructuurservices (GIT & Infra).

De afdeling GIT&Infra, Operationele IT en Functionele IT afdelingen zijn dé defensieleveranciers van complete systemen, applicaties, trainers en simulatoren voor de krijgsmacht en Defensie in het betreffende domein. De afdelingen dragen op basis van kennis van bedrijfsvoering gebruikers- en instandhoudingsprocessen bij aan de vertaling van eisen en wensen naar concrete specificaties. Hierbij kan gedacht worden aan een eigen software ontwikkeltraject of een extern aan te besteden ontwikkelopdracht.

Ze is daarnaast verantwoordelijk voor het in stand te houden van deze systemen, trainers en simulatoren. Bij deze verantwoordelijkheid hoort ook (on site) support op de door de afdeling geleverde systemen en levert technische assistentie bij de implementatie en vervanging van deze systemen.

De sectie Systeemmanagement stelt de normen van het model Wapensysteemmanagement en heeft als taak de instandhouding van diensten en systemen, applicaties, trainers en simulatoren. Deze kunnen worden opgedeeld in de volgende domeinen:

 • Cryptosystemen
 • Gerubriceerde netwerken
 • TITAAN (hardware)
 • SATCOM
 • MRRS
 • Radio-walinfrastructuur
 • Maritieme Communicatiesystemen (bovenwatervloot en onderzeeboten)
 • Radio-systemen (mobiel)
 • (comms) EOV

Ministerie van Defensie / DMO

Het Ministerie van Defensie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).
Defensie vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando’s (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen. Defensie heeft circa 50.000 medewerkers en is daarmee één van de grotere werkgevers van Nederland.

Ministerie van Defensie / DMO

try {
window.mosaic.onMosaicApiReady(function() {
var zoneId = ‘belowFullJobDescription’;
var providers = window.mosaic.zonedProviders[zoneId];

if (providers) {
providers.filter(function(p) { return window.mosaic.lazyFns[p]; }).forEach(function(p) {
return window.mosaic.api.loadProvider(p);
});
}
});
} catch (e) {};