Company: Rijkswaterstaat
Location: Utrecht

Apply

Utrecht

Fulltime, Parttime

€3.815 – €5.671 per maand

Efficiënte processen en analytische medewerkers: die zijn nodig om de complexe werkzaamheden van Rijkswaterstaat in goede banen te leiden. Jij maakt als manager Projectbeheersing het verschil in de planning, beheersing en uitvoering van infrastructurele, multidisciplinaire en beeldbepalende projecten. Dankzij jouw aansturing van de projectbeheersprocessen kan jullie projectteam het project gestructureerd beheersen.


Over de functie

Binnen Rijkswaterstaat werken we in multidisciplinaire teams; voor elke opdracht die we uitvoeren werken we met een Integraal Projectmanagement Model – team (IPM-team). De vijf disciplines binnen dit team zijn projectmanagement, projectbeheersing, omgevingsmanagement, technisch management en contractmanagement. De discipline projectbeheersing valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Projectbeheersing.

De infrastructurele projecten waar jij je op richt zijn omvangrijk, multidisciplinair en beeldbepalend. Ze kenmerken zich door een grote technisch/veiligheid kritische component, een aanzienlijk bestuurlijk afbreukrisico en een duidelijke impact op de omgeving.

Als manager Projectbeheersing ben je verantwoordelijk voor het integrale beheersproces binnen je projecten. Kernwoorden voor je functie zijn: professioneel, voorspelbaar, betrouwbaar, proactief, onafhankelijk en kritisch. Je focus ligt op de processen scope, tijd, geld, risico, planning, informatie, kwaliteit en documentatie in alle verschillende project fases. Het is jouw taak om deze aspecten goed in te vullen.


De werkzaamheden

Je maakt analyses op de verschillende projectbeheersingsaspecten en de samenhang daartussen. En geeft leiding aan- en werkt samen met een team van adviseurs en kostendeskundigen projectbeheersing. De benodigde projectbeheersingsproducten laat je omschrijven volgens de afgesproken specificaties en je bewaakt de aanlevering van deze producten door marktpartijen.

Zie je kansen en verbetermogelijkheden? Dan zet je je netwerk in om verbeteringen te initiëren en te implementeren binnen de organisatie.

Naast het leiding geven ben je ook een sparringpartner voor de projectmanager, de opdrachtgever en de andere IPM teamleden als het gaat om projectbeheersing en -sturingsaspecten. Je bent medeverantwoordelijk voor het projectresultaat en eindverantwoordelijk voor de beheersing van de projecten. Je bent in staat om de overige IPM teamleden (project-, contract-, technisch- en omgevingsmanager) effectief te beïnvloeden. Je hebt ruim voldoende ervaring en kennis van de andere disciplines binnen het project, zijnde projectmanagement, contractmanagement, technisch management en omgevingsmanagement, om waar nodig sturend op te treden.

Vacaturenummer: GPO-636

  • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur in financiële-, economische- of bedrijfskundige richting.
  • Je hebt meerdere jaren werkervaring met integrale projectbeheersing.
  • Je hebt kennis van de projectbeheersing werkvelden financieel, plannings-, kwaliteits-, informatie,- en risico,- kansenmanagement.
  • Je bent bekend met de IPM systematiek en hebt bij voorkeur inzicht in de opbouw en organisatie van Rijkswaterstaat.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met systemen, methodieken, normen en richtlijnen op het gebied van projectbeheersing.
  • Je hebt een gedegen kennis van contractmanagement.
  • Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie en handelt ernaar.

Salarisniveau
Schaal 12

Salaris
Min €3815 – Max €5671 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.

Dienstverband
Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)

Minimaal aantal uur per week
32

Maximaal aantal uur per week
36

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Daarvoor kun je bovenop het salaris rekenen op een individueel keuzebudget van 16,37% van je salaris. Tot slot hecht de Rijksoverheid sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor ook tal van mogelijkheden.

Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Grote Projecten en Onderhoud is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Als je werkt bij GPO, dan geef je middels beeldbepalende projecten de Nederlandse infrastructuur vorm. Wij zijn verantwoordelijk voor aanleg- en onderhoudsprojecten en complexe vervanging- en renovatieopgaven, vaak met een omvangrijke industriële automatiseringscomponent. Voorbeelden van projecten waar wij aan werken zijn: de versterking van de Afsluitdijk en de duurzame Zeesluis IJmuiden, de renovatie van de 1ste Heinenoordtunnel en het windpark op de Maasvlakte in Rotterdam. In al onze projecten staan duurzaamheid, innovatie, informatie en de balans tussen mens, economie en natuur voorop.

Onze missie van 2030 is om Rijkswaterstaat, en al haar infrastructurele projecten, energieneutraal te laten functioneren. Samen met onze partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen, streven we zo naar projecten met maatschappelijke meerwaarde. In totaal werken er ruim 800 mensen binnen GPO, verspreid over vier directies: Inkoop- en Contractmanagement, Productie en Projectmanagement, Techniek en Technisch Management en Bedrijfsvoering en Projectbeheersing.