Company: Samenvijf
Location: Utrecht

Apply

Dit ga je doen als Community Manager Innovatie

Als Community Manager Innovatie bouw je mee aan een bloeiende, succesvolle Innovation Community binnen NS, bouw je het Innovatieportaal verder uit naar dé plek waar innovatie-initiatieven samenkomen, en zet je de innovatiefabriek verder op, zowel op het gebied van fysieke als digitale capabilities als op het gebied van proces en governance.

Dit zijn je werkzaamheden:

 • Community management: Je ondersteunt enthousiaste NS-collega’s bij het vormen van een expertteam rondom een innovatiethema en begeleidt ze op weg naar zelfsturende, bloeiende community. Je bent voor hen het aanspreekpunt voor vragen over hoe je een expertteam start, opbouwt en succesvol maakt.
 • Stakeholder management: je adviseert en verbindt verschillende afdelingen en innovatie-initiatieven binnen NS. Je draagt bij aan een gezamenlijke visie en aanpak voor de Innovatie community management. Binnen NS ben jij hét aanspreekpunt voor innovatie.
 • Evenementen organiseren: je organiseert zelf evenementen voor de Innovation Community. Daarnaast help je de verschillende expertteams bij het organiseren van hun eigen evenementen.
 • Communicatie: samen met onze communicatieafdeling stel je een innovatie-specifiek communicatieplan op, en voer je het uit, zodat heel NS via verschillende interne media op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen op innovatievlak.

Over Samenvijf

Samenvijf is een landelijk detacheringsbureau binnen zorg, welzijn en overheid. Bij ons werk je maximaal vier dagen per week voor boeiende opdrachtgevers. Daarnaast krijg je de kans om iedere week een dag(deel) aan de slag aan de slag te gaan bij een maatschappelijke organisatie bij jou in de buurt, met behoud van salaris. Wij geloven namelijk dat als je de maatschappij iets mooier wilt maken, je bij jezelf moet beginnen.

Omdat je op de vijfde dag iets anders mag doen, haal je meer plezier uit je werk en krijg je meer energie en inspiratie. Wil je minder dan vijf dagen per week werken? Dat kan natuurlijk, we gaan er graag met je over in gesprek. Alleen focussen op je opdracht? Ook dat kan, de vijfde dag is een kans en geen verplichting.

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare rol.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met organiseren en opzetten van Innovatie binnen een grote, complexe organisatie.
 • Je drukt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uit.
 • Je bent een netwerker: op een netwerkevent ben jij degene die aan het eind van de avond iedereen gesproken heeft.
 • Verbinden is je tweede natuur: of het nou mensen, afdelingen of ideeën zijn- jij herkent overeenkomsten en brengt samen.
 • Je bent in staat om op zowel strategisch als uitvoerend niveau te werken, en snel te kunnen schakelen tussen beide niveaus.
 • Je hebt een duidelijke affiniteit met innovatie en zie jezelf als aanjager van de innovatiecultuur.

Dit bieden we je

 • De kans om naast je opdracht iedere week een dag(deel) aan de slag te gaan bij een maatschappelijke organisatie in jouw regio, met behoud van salaris (lees meer)
 • Zekerheid over je contractduur en uren. We maken duidelijke afspraken met onze opdrachtgevers over jouw functie
 • Kans om je als professional verder te ontwikkelen bij opdrachtgever en zicht op een vast dienstverband bij Samenvijf
 • Salaris volgens cao van gemeente, reiskostenvergoeding, pensioenregeling en uiteraard 25 vakantiedagen
 • Onderdeel van Samenvijf: energieke en betrokken collega’s die je verder helpen, je staat er op je opdracht nooit alleen voor