Company: Alliander
Location: Duiven

Apply

Duiven

€5.601 per maand

Het overzicht bewaken op een dynamische afdeling, iets betekenen binnen de energietransitie én met je eigen teams resultaat boeken; als senior scrum master bij Liander kun je het allemaal.

Jouw energie

Richting geven aan je eigen teams op de afdeling Operational Grid Intelligence (OGI). Dat is wat je bij Alliander doet als senior scrum master. Al houd je ook de andere teams op de werkvloer in de gaten om te zien of er afhankelijkheden en risico’s te managen zijn. Of omdat er nieuwe technieken en werkwijzen te leren zijn. Alles voor een zo goed mogelijke samenwerking waarin jij aandacht hebt voor de mensen én resultaten. Dat je die dag naar het kantoor in Haarlem moet in plaats van naar Duiven zie je als een mogelijkheid. Daarnaast ben je een kei in communicatie en help je je team mee in de implementatie van de producten. Loopt iets toch niet lekker? Dan los je dat op door afstemming te zoeken met je collega scrum masters. Ondertussen worden de successen gevierd door bijvoorbeeld ’s avonds met z’n allen uit eten te gaan. Hecht en gezellig kun je de werksfeer dan ook wel noemen.

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • je faciliteert en begeleidt scrumteams en product owners.
 • je professionaliseert de teams.
 • je houdt je bezig met stakeholder management.
 • je faciliteert in de verandering die teweeg wordt gebracht door OGI.
 • je past het Agile gedachtegoed toe binnen OGI.
 • Je bent een mentor voor de junior scrum master.

Jouw werkgever
Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter.

Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000

vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst. Daarbij proberen we de CO2-uitstoot te minimaliseren en in te spelen op duurzaamheid.

Binnen deze functie versterk jij de 7.000 collega’s bij netbeheerder Liander. Met elkaar leiden zij de dagelijkse distributie van gas en elektra over onze netten in goede banen.

Je deelt jouw expertise binnen de afdeling Operational Grid Intelligence (OGI) binnen het bedrijfsonderdeel Asset Management. Op de werkvloer vind je zo’n 25 multidisciplinaire teams van 7 tot 10 personen die allemaal jong van geest én ambitieus zijn. Al is er dankzij het harde werk ook ruimte voor een grap en voor een vriendelijk schouderklopje. De teams zijn door de intensieve samenwerking dan ook bijzonder hecht. OGI werkt op een Agile wijze en verbetert op basis van data uit het net en ervaringen uit het veld de manier waarop gewerkt wordt. Het vereenvoudigen van processen via nieuwe tools en producten, zoals de Storingsapp, hoort bij de dagelijkse werkzaamheden. Met deze app wordt de administratie vergemakkelijkt voor de monteur en kan het proces sneller afgehandeld worden. Hiermee lossen we storingen voor onze klanten sneller op en maken we het werk leuker en makkelijker. OGI is dan ook een onmisbaar onderdeel van Liander.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek):

 • tot € 5.601 (schaal 10) bruto per maand.
 • een ABP-pensioen waarvan Alliander 70% betaalt.
 • kans op een vast contract na 1 jaar.
 • een keuzebudget (IKB) van minstens 17,45% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen of er bijvoorbeeld extra verlofdagen en ouderschapsverlof van kopen
 • een vaste eindejaarsuitkering van 5.94%
 • een laptop en mobiele telefoon, anders: Bring Your Own Device.
 • een NS Business Card
 • een brutobijdrage van € 360 en kortingen bij afname van een aanvullende verzekering als je een collectieve ziektekostenverzekering bij Zilveren Kruis Achmea hebt.
 • een duurzaam inzetbaarheid budget (DIB) van € 500 dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling, een sportabonnement en/of arbo-proof thuiswerkmeubilair.

Bij Alliander is het er allemaal en we hebben het op een rij gezet op https://werkenbij.alliander.com/arbeidsvoorwaarden/

Jouw achtergrond
Met jouw energie blink je uit als senior scrum master. Je bent niet alleen gefocust op resultaat, maar ook op de mensen in jouw team. Het zijn allemaal gedreven professionals die de schouders eronder zetten, maar soms loopt er wel eens iets niet lekker. Jij bent de persoon die ingrijpt en die helpt oplossen als ze er zelf niet meer uitkomen. Binnen OGI heerst een grote mate van dynamiek en veranderen de dingen snel. Als senior scrum master kun je daarmee omgaan door regelmatig je ‘helicopterview’ te gebruiken en door gewoon te dóen. Afwachten zit niet in jouw aard. Je bent besluitvaardig en weet precies hoe je jouw team in een flow krijgt. Dat doe je voornamelijk op de werkvloer in Duiven of Haarlem én met de veranderende energiewereld in je hoofd.

Ook ben jij de man/vrouw met:

 • hbo+ niveau.
 • minimaal 3 à 5 jaar ervaring met scrum.
 • enige kennis van of interesse in:

  • groepsdynamieken
  • Agile werken
  • IT-processen
  • de energiewereld

Jouw actie
We hebben ruimte voor jouw energie! Solliciteer op deze vacature en doe dit sowieso voor 27 januari middels een CV en motivatie. Na de sluitingsdatum krijg je van ons bericht.

Meer informatie over de vacature? Schakel met Marlies Hamer, agile coach en chapter lead Operational Grid Intelligence, via 06 – 15 87 51 38.

Meer informatie over de selectieprocedure? Contact Patricia Hoogerwerf, corporate recruiter, via patricia.hoogerwerf@alliander.com of 06 – 48 06 22 38.

Jouw sollicitatieprocedure
Alliander screent alle sollicitanten. Hoe die screening er precies uitziet, varieert per vacature. Denk bijvoorbeeld aan een referentiecheck, check van de authenticiteit van identiteitspapieren en diploma’s, een integriteitsonderzoek en/of het opvragen van een verklaring omtrent gedrag. Ook kan een assessment deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Recruiter

Patricia Hoogerwerf [E]

Telefoonnummer:

+31 (6) 48062238