Company: Rabobank
Location: Utrecht

Apply

Utrecht

Stel je eens voor

… dat jij als Change Manager (CM) binnen de afdeling Organisation Development (OD) bijdraagt aan strategische en impactvolle veranderingen van de bank. Jij maakt het verschil door deze veranderingen te versnellen, te faciliteren en te borgen binnen de organisatie. Als Change Manager ben je zelfstandig verantwoordelijk voor de vertaling van de organisatiestrategie naar een passende change aanpak, je adviseert hierover, je regisseert en faciliteert de implementatie en borging van integrale, complexe en domein overschrijdende verandertrajecten. Deze vraagstukken die grote impact hebben op de strategie van de organisatie en/of de continuïteit van de organisatie vragen je om continu op zoek te gaan naar de beste aanpak voor organisatieverandering. Jij weet als geen ander hoe je dit vorm geeft!


Impact creëren

 • Regie op, het organiseren, versnellen en borgen van complexe, domein overschrijdende changetrajecten;
 • Adviseren van opdrachtgevers en stakeholders bij het ontwikkelen en opstellen van een integrale changeaanpak, van design tot executie, van strategisch tot tactisch naar operationeel, van resultaat naar cultuur;
 • Levering van (vak)inhoudelijke kennis en expertise op het gebied van changemanagement;
 • Eindverantwoordelijk voor het resultaat van changetrajecten die de (gehele) organisatie raken, aansluitend op gewenste lange termijn ontwikkeling, met focus op strategische doelen, kwaliteit op resultaat en cultuur;
 • Hiërarchische aansturing van in- en externe fte’s;
 • Managen van een intensief senior stakeholderveld en substantieel budget (> 25 mlj euro);
 • Toetsen op voortgang en risico’s;
 • Geaccepteerd sparringpartner en adviseur van de GD/GD-1 op het gebied van changemanagement.


Met elkaar

Samenwerken is de manier waarop we werken. Ons team Organisation Development bundelt de krachten om te zorgen voor het mede vormgeven en realiseren van veranderingen binnen de Rabobank. OD is een afdeling in ontwikkeling, waarbij jij een belangrijke rol speelt om hier aan mee te bouwen. Binnen Organisation Development komen verschillende change expertises samen en daarmee ook een diversiteit aan collega’s waaronder:

Lisette van Herk, Head Organisation Development: ‘Mijn manier van leidinggeven wordt ervaren als inspirerend verbinden en resultaatgericht. Vanuit mijn drijfveren samenwerken en resultaatgerichtheid, probeer ik mens en organisatieverandering aan elkaar te verbinden. Samen bouwen aan een sterke change-organisatie waar mensen graag bij en mee werken is mijn doel.’


Met jouw talenten

Dat je complexe problemen moet kunnen oplossen, samenwerken, stakeholdermanagement en netwerken onmisbare competenties zijn voor deze functie als Change Manager is logisch. Naast deze skills breng je een dosis lef en creativiteit mee. Daarbovenop is het belangrijk dat je je herkent in onderstaande checklist:

 • Masteropleiding in bijvoorbeeld Bedrijfskunde, Organisatiewetenschappen of, Verandermanagement;
 • Aantoonbare ervaring met leidinggeven aan, coachen en ontwikkelen van changeprofessionals;
 • Minimaal 5 jaar ervaring binnen het vakgebied verandermanagement of organisatieontwikkeling bij de grote consultancybureaus;
 • Uitgebreid netwerk en goede kennis van de governance binnen de Rabobank, liefst zowel in het centrale- als lokale domein;
 • Wordt door senior kader gezien als geaccepteerd sparringspartner/coach/mentor op het gebied van changetrajecten.


Bij de Rabobank

Dat de Rabobank een financiële dienstverlener is voor 7,1 miljoen klanten in 40 landen, wist je vast al. Weet je ook dat we met elkaar werken aan een betere wereld? Dit doen we op 101 manieren zoals:

 • Rabobank is al sinds 2007 klimaatneutraal. We zetten ons elke dag in om een duurzamere leefomgeving te creëren. We stimuleren collega’s met het openbaar vervoer naar kantoor te komen en gebruiken groene energie.
 • Jaarlijks investeren we flink in het Nederlandse verenigingsleven. We ondersteunen zo’n 1250 organisaties in sport en cultuur die voor veel mensen een tweede thuis zijn.
 • Met de Rabobank Foundation stimuleren we organisaties die sociaal ondernemen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen zo de kansen die ze verdienen om volwaardig mee te draaien in onze maatschappij.


Wil jij dit ook?

De beste versie van jezelf worden? Wij helpen je er graag bij, door jouw ontwikkeling centraal te stellen en te investeren in een omgeving waarin je blijft leren. We geven je de ruimte om te innoveren en ondernemen. Zo bieden we je volop groeikansen en helpen je verwachtingen te overtreffen en het goede buitengewoon goed te doen, zodat je kan groeien als professional. Daarbovenop kan je bij ons (o.b.v. een 36-urige werkweek) ook rekenen op:

 • een bruto maandsalaris in SKA (€7.081,42 – €0.116,31).


Laten we kennismaken.

Ben jij hem/haar? Onze nieuwe collega die de Rabobank wil versterken als Change Manager bij de afdeling Organisation Development en zo het verschil wil maken voor jezelf, onze klanten én de maatschappij? We ontvangen graag jouw sollicitatie op deze vacature in Utrecht.

Handig om te weten:

 • Reacties worden conform vacaturemanagement in behandeling genomen.
 • Als je vragen hebt over de inhoud van de vacature, kun je die stellen aan Lisette van Herk, via 06 125 11 625 of lisette.van.herk@rabobank.nl
 • Jacqueline van Woezik, Recruitment Business Partner, beantwoordt met plezier vragen over de sollicitatieprocedure via 06-22944584.
 • Een e-assessment is onderdeel van het selectieproces.
 • Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screening procedures die binnen de Rabobank gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij de Rabobank te verrichten.
 • Iedereen is anders, en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere bank te zijn. Daarom zijn we zijn benieuwd naar wie jíj bent.