Company: Finance Repsonse Gent
Location: Aalter

Apply

9880 Aalter

Tijdelijk, Onbepaalde Duur

* Leidinggevende bevoegdheden over klein internationaal team * Gevarieerd takenpakket met veel autonomie op inhoudelijk vlak * Ervaring binnen FMCG Onze klant is een internationaal voedingsbedrijf dat zich focust op biologische en veganistische producten. Zorg dragen voor de mens en de natuur is het uitgangspunt, en alle werknemers stralen deze boodschap ook uit. Ondanks de grotere internationale structuur heerst er een familiale sfeer binnen de firma en worden er leuke activiteiten georganiseerd die de teamspirit hoog houden. Voor dit voedingsbedrijf met nichegamma zoeken wij vanuit Hays Gent momenteel een marketingmanager met strategische en operationele bevoegdheden. * Als marketingmanager ben je verantwoordelijk voor zowel het strategische als operationele luik van marketing. Op strategisch niveau ben je verantwoordelijk voor het uitwerken van een marketingplan op jaarbasis, waarbij je zelf de budgetten onderhandelt met het hoofdkantoor in Oostenrijk. Je werkt een communicatiestrategie uit volgens de verschillende projecten en thema’s die worden vastgelegd in het marketingplan, en doet de briefings hierover naar de externe partners. Je stuurt een team aan van 5 mensen, waarvan één iemand in Frankrijk en één iemand in Duitsland. Maandelijkse aanwezigheid in die kantoren is vereist. Op operationeel niveau beheer je zelf een deel van de productcategorieën en neem je voor jouw toegewezen portfolio de rol als productmanager op. Daarnaast sta je ook in voor het brand management en bepaal je mee het imago waar de firma voor staat.

Voor deze vacature van marketingmanager zijn we op zoek naar een kandidaat op bachelor- of masterniveau met relevante ervaring binnen de FMCG-sector. Je bent vertrouwd met het beheren van budgetten, opstellen van plannen, aansturen van teams en productontwikkeling. Naar persoonlijkheid toe ben je een communicatief persoon die flexibel is ingesteld en als voortrekker graag lijnen uitzet. Gezien de combinatie van strategische en operationele taken ben je zeer hands-on en proactief ingesteld. Je kan je vlot uitdrukken in zowel het Nederlands, Frans als Engels, en bent pc-vaardig. Je begrijpt het belang van digital marketing en bent vertrouwd met het gebruik ervan. Bovendien ben je bereid om je enkele dagen per maand te verplaatsen naar het buitenland.

  • Het marketingbudget uitwerken en voor alle producten van de onderneming opvolgen
  • Promotiemiddelen voor de producten uitdenken en de uitwerking controleren
  • De productontwikkelingsstrategie bepalen of ertoe bijdragen samen met de dienst onderzoek en ontwikkeling, de productieafdeling, de commerciële dienst, …
  • Technische ondersteuning bieden aan commerciële krachten bij de lancering van commerciële actieplannen
  • Een balans van de marketingacties opstellen en verbeteringen voorstellen
  • Het marketingplan opstellen De ontwikkeling van de uitvoering van het marketingplan controleren
  • De activiteiten van een team coördineren Een organisatie leiden
  • Acties uitvoeren ter ondersteuning van het personeelsbeheer (aanwerving, opleiding, …)
  • De promotiecampagne van de producten uitdenken en opstarten

Onze klant is een internationaal voedingsbedrijf met een specifiek doelpubliek binnen de biologische en veganistische markt. Men biedt jou een boeiende eerste uitdaging binnen marketing, waarbij je veel zin voor initiatief kan tonen. Het bedrijf wordt gekenmerkt door een open en collegiale sfeer, en bevindt zich midden in een groene zone, waar tijdens de pauzes regelmatig wordt ontspannen. Voor deze job als marketingmanager kan je rekenen op een marktconform salaris met een bedrijfswagen en 32 vrij te kiezen verlofdagen. Heb je interesse in deze gevarieerde job als marketingmanager regio Gent? Upload dan snel je cv online door te klikken op de sollicitatieknop of solliciteer met je LI-profiel. Je komt zo terecht op onze Hays website. Voor bijkomende informatie of andere vacatures binnen marketing kan je contact opnemen met Yanah Van Geerteruy via het nummer 0470/19 10 47. We bekijken dan samen de mogelijkheden voor jouw carrière.