Company: Ruth Brijs
Location: Roeselare

Apply

Als Technical & Engineering Manager heb je een veelzijdige rol met heel wat uitdaging en dit zowel op vlak van projecten, techniek als people management. · Je leidt een team van 24 medewerkers (project ingenieurs, preventief en curatief onderhoud, technische dienst en aankoop). Daarnaast stuur je een team van externe techniekers aan. · Je hebt een belangrijke people management rol: je bent het aanspreekpunt voor jouw team, je coacht en motiveert, je begeleidt en steunt en je garandeert een optimale werkorganisatie en -planning. Je denkt continu na over de meest optimale structuur binnen het team en je hebt oog voor ieders ontwikkelmogelijkheden en ambities. · Samen met jouw team draag je zorg voor alles wat techniek en engineering betreft: machinepark, productie- en verpakkingslijnen, nutsvoorzieningen, gebouwen, infrastructuur, milieutechnische en energetische aspecten, wisselstukkenbeheer, het technisch aankoopproces etc. · Je behoudt een goede helicopterview en tegelijk, zeker bij complexere technische dossiers, duik je graag in de details en geef je vanuit jouw inzichten advies en bijstand. · Heel wat projecten worden door jou geïnitieerd (voorstudies), opgezet en verder opgevolgd. · Je staat in voor de technische aankopen en wordt actief betrokken bij investeringsbeslissingen. · Je staat garant voor een sterke budgettaire opvolging en rapportering. In jouw rol werk je intensief samen met diverse afdelingen : productie, R&D, logistiek, ICT, milieu, kwaliteit. Met jouw collega-managers bouw je een constructieve samenwerking op. En net zoals zij, ben je frequent aanwezig op de werkvloer om dagelijks voeling te houden met alle operationele flows en om optimaal te kunnen inschatten waar mogelijke verbeterpunten liggen. Je rapporteert aan de COO.

VOTRE PROFIL

EXPÉRIENCE(S) PROFESSIONNELLE(S)

MÉTIER
DURÉE

Technicien de maintenance en électronique
60 mois

FORMATION(S)

ETUDE
DOMAINE

Master
Construction

LANGUE(S)

LANGUE
NIVEAU

Néerlandais
Très bonne connaissance

DESCRIPTION LIBRE

 • Kosten en herstellingstermijnen inschatten en een kostenraming voor de interventie opmaken
 • Een onderhoudsploeg of een productie- of exploitatieteam technisch bijstaan
 • De onderhoudsgegevens van een werkplaats of een dienst opvolgen, analyseren en afwijkingen vaststellen (kosten, onverwachte uitgaven, inventaris van losse stukken, …)
 • Het werk van leveranciers of dienstverleners controleren
 • De technische werking uitleggen aan klanten of gebruikers en hen begeleiden bij het in gebruik nemen van de installatie
 • Een storing in de installatie lokaliseren en technische oplossingen en herstellingsvoorwaarden bepalen
 • Preventieve of correctieve onderhoudswerken organiseren, plannen en opvolgen
 • De componenten van defecte systemen identificeren, herstellen of vervangen (tandwielstellen, kogellagers, hydraulische verdelers, onderdelen van gestuurde processen, …)
 • De industriële of exploitatie-uitrusting afstellen en de werking ervan controleren
 • De inplanting van industriële of exploitatie-uitrusting op een site bepalen
 • De opvolggegevens van interventies registreren en de informatie doorgeven aan de betrokken dienst
 • Een computer aansluiten op de uitrusting en storingen opsporen met behulp van geregistreerde programma’s
 • Monteren van onderdelen of stukken van de industriële of exploitatie-uitrusting volgens de machinevoorschriften, documentatie, …
 • De uitrusting wijzigen of aanpassen volgens de wettelijke of productievereisten (productiesnelheid, nieuwe producten, …)
 • De technische documentatie van machines of installaties actualiseren (constructeursrichtlijnen, historiek van defecten, wetgeving, …)· Industrieel of burgerlijk ingenieur (bij voorkeur elektromechanica of werktuigkunde). · Minstens een tiental jaar relevante technische en leidinggevende ervaring binnen een productiecontext. Ervaring in voeding is uiteraard een plus. · Je werkt graag projectmatig en toont een ruime interesse voor technieken (elektrisch, mechanisch, pneumatisch, hydraulisch, PLC, bouwtechnisch etc.). · Stevige theoretische background gekoppeld aan een hands-on aanpak: je bent een laagdrempelig persoon, vlot en naturel in de omgang, iemand die makkelijk vertrouwen opbouwt, die dicht bij zijn/haar mensen staat en bij de vloer. · Je bent een krachtige people manager met een overtuigende visie op leiding geven. · Je geeft blijk van diepgang en van een stevig organisatietalent. Je behoudt een helicopterview en duikt in de details waar nodig. Je weet je prioriteiten goed te bewaken en je stuurt flexibel bij waar nodig. · Je streeft continu naar optimalisatie en efficiëntie, je durft initiatieven lanceren, je denkt kritisch na en je bent niet bang om change-trajecten mee te dragen. · En last but not least: je bent een enthousiaste teamplayer die houdt van een challenge en van een dynamische bedrijfscultuur.

VOTRE CONTRAT

 • Régime de travail : Temps plein de jour
 • Type : A durée indéterminée
 • Salaire : · Een erg boeiende, afwisselende en uitdagende job voor een ingenieur met people skills. · Werken voor een financieel gezond, ambitieus en internationaal Belgisch groeibedrijf. · Ultramoderne plant waar er continu ruimte is voor verdere investeringen. · Alle ruimte om de zaken in handen te nemen en richting te bepalen, dit mede door de vlakke organisatiestructuur en door een cultuur waar mensen vertrouwen en dus vrijheid krijgen. · Een marktcompetitief salaris met een pakket extralegale voordelen.