Company: Karolinska Institutet (KI)
Location: Solna kommun

Apply

Institutionen för mikrobiologi, tumör-och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet i Solna bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har drygt 430 verksamma medarbetare, varav 80 doktorander, 50 postdoktorer och 26 professorer. Våra nyckelord är tvärvetenskaplighet, kliniskt förankrad grundforskning samt nationellt och internationellt samarbete.


Avdelning

Birgitta Henriques Normark och hennes forskargrupp studerar värd-mikrob interaktioner med särskilt focus på den human patogenen Streptococcus pneumoniae.

Arbetsuppgifter
Vi söker en Senior Lab Manager som ska jobbar med bakterien pneumokocker för att förstå dess virulens och hur den orsakar sjukdom och bland annat studera dess interaktioner med värden. En del av studierna kommer att röra metabolism och sialinsyras inverkan på pneumokockers virulens. Både in vitro and in vivo modeller kommer att användas. Den sökande förväntas kommunicera de vetenskapliga resultaten i vetenskapliga tidskrifter och på konferenser.

Arbetet som Senior Lab Manager innefattar också adminstrativa uppgifter för gruppen såsom att koordinera det dagliga jobbet i labbet, ha hand om lab säkerhetsfrågor inklusive anmälningar till Arbetsmiljöverket för gruppen, forskningdokumentation inklusive även dokumentationssystem. Även andra adminstrativa uppgifter kan tillkomma.


Kvalifikationer

Den sökande måste ha en PhD inom relevant ämnesområde särskilt gällande pneumokockpatogenes och även ha en stark bakgrund inom sialinsyrebiologin. Utbredd dokumenterad erfarenhet av arbete med molekylära biologiska metoder är ett krav, liksom att ha arbetat med in vitro och in vivo modeller inom pneumokockpatogenes. Den sökande ska ha publicerat sitt arbete i välansedda internationella tidskrifter och ha erhållit FELASA C certificate. Kunskap om svenska lagar gällande biosäkerhet och erfarenhet av att skriva riskbedömningar är en stark merit.

Vidare letar vi efter en person som är mycket motiverad och ansvarstagande, och som kan arbeta produktivt i forskragruppen, och har stor förmåga till kommunikation. Den sökande måste kunna prata engelska flytande och har goda kunskaper i svenska.


Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.
Enligt Riksarkivets föreskrifter arkiveras ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Detta gäller dock ej bilagor som är tryckta eller på annat sätt publicerade.
Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.