Company: Stichting Dedicon
Location: Grave

Apply

De taak van de scrum master (teamleider) is tweeledig. Enerzijds geef je leiding aan het software development team dat bestaat uit 5 interne en een aantal externe softwareontwikkelaars. In deze hoedanigheid ontwikkel en bewaak je de interne development- en kwaliteitsstandaarden, creëer je de optimale omstandigheden voor softwareproductontwikkeling, heb je contact met opdrachtgevers en leveranciers en neem je actief deel in de periodieke HR-cyclus van je teamleden. Anderzijds ben je ook zelf actief als developer, en maak je integraal deel uit van de projecten waarbij nieuwe code ontwikkeld, opgeleverd en in productie genomen moet worden. Hierbij spelen sourcingsvraagstukken en lifecycle management een belangrijke rol.

Passend bij het open karakter van Dedicon denk je mee en heb je jouw eigen inbreng bij de transformatie naar een agile werkende organisatie. Daarnaast ben je betrokken bij de innovaties van Dedicon en hebt daarover contact met productmanagement, IT-beheer en onze internationale partners.

Je hebt een hbo/wo-profiel, en in de eerste plaats een gezonde hands-on mentaliteit. Daarnaast heb je ervaring in de coördinatie van een afdeling. Je bent vakinhoudelijk sterk op het gebied van informatica in algemene zin, programmeertalen (Java, PHP en React), databases (MySQL en MSSQL), Content Management Systemen (Drupal) en App-ontwikkeling is een pré. Ervaring met Docker en Kubernetes is ook een pré. Je voelt je thuis in een dynamische omgeving waar gewerkt wordt met agile ontwikkelmethodieken zoals Scrum en Kanban en bijbehorende innovatieve tools (o.a. Office365, MS Teams, Jira, Bitbucket, Slack, Jenkins), daarnaast denk je na over nieuwe tools om de werkprocessen te optimaliseren. Je bent als geen ander in staat om bedrijfsprocessen te doorgronden, om dit als uitgangspunt te hanteren voor de te ontwikkelen software. Samenwerken met de enterprise architect, business analist en BI-specialist mag geen probleem voor je zijn. Je fungeert als sparringpartner voor de Manager Strategische Informatie Technologie als het gaat om het uitzetten van de strategische lange termijnvisie. Tenslotte ben je in staat om als meewerkend voorman leiding te geven aan een team van enthousiaste ontwikkelaars. Je hebt de ‘people skills’ die bij deze rol horen en snapt waar professionals behoefte aan hebben en wat faciliterend leiderschap inhoudt.

Over Dedicon

Dedicon maakt informatie leesbaar, zichtbaar, hoorbaar of voelbaar voor mensen met een leesbeperking. Waarom? Omdat wij geloven in een samenleving waarin iedereen volwaardig moet kunnen meedoen. En toegang tot informatie is daarbij essentieel.

In onze wereld lijkt het zo gewoon dat we informatie zonder problemen tot ons kunnen nemen. We zijn er afhankelijk van om mee te kunnen doen in de maatschappij. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor mensen met een leesbeperking heeft een boek, een website, een gebruiksaanwijzing of een routebeschrijving weinig waarde. Daarom zijn wij er. Wij geven informatie de vorm die je nodig hebt als ‘zien’ of lezen geen optie is. Dat doen we door na te denken over aantrekkelijke, alternatieve leesvormen. Zo produceren we lectuur en informatie, digitaal, in braille of in gesproken vorm. Hoofdzakelijk (school-)boeken, kranten en tijdschriften. Maar we doen meer. Met diverse projecten zoeken we naar innovatieve mogelijkheden om ‘grenzeloos lezen’ meer en meer invulling te geven. Typerend voor een echte marktleider.

Deze alternatieve leesvormen vragen om slimme technologische toepassingen. Advies, onderzoek en productie spelen een rol in dat proces. Dat informatie- en communicatietechnologie daarbij in toenemende mate aan belang wint, mag geen verrassing zijn. Dedicon is dé specialist in Nederland, die hier een vooraanstaande en alsmaar groter wordende rol in speelt en is zich zeer bewust van de ‘game-changing’ rol die IT in innovatie kan innemen. Software Development speelt daarin een belangrijke rol.