Company: Boliden Mineral AB/Boliden Gruvor
Location: Skellefteå

Apply

till avdelningen för underhållsteknik på BolidenVåra grundläggande värderingar är; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö. Hos oss har arbetsmiljöfrågor högsta prioritet. Boliden Stab Gruvor har ca 300 anställda och omfattar bl.a avdelningarna HR & Hållbarhet, Ekonomi, Teknik, Affärsutveckling och Prospektering.ArbetsuppgifterVi är Boliden – ett metallföretag i världsklass!I nästan 100 år har vi på Boliden utvunnit bas- och ädelmetaller som får det moderna samhället att fungera.

Idag kan vi stolt presentera oss som bland de bästa i branschen inom hållbar metallproduktion – en position som vilar på lång erfarenhet, innovation i teknisk framkant och avancerad teknik.Till Teknikavdelningen söker vi nu en Program Manager till Boliden Gruvors Asset Management-program, ett långsiktigt program för strategisk underhållsutveckling och förvaltning av Bolidens maskiner och anläggningar. Om du har erfarenhet från projektledning och teknikutveckling, och en vilja att ta nästa steg i karriären, så har du här en ypperlig möjlighet!Dina arbetsuppgifter är att utveckla driftsäkerhet och underhållsteknik i absolut teknisk framkant.Avdelningen för underhållsteknik på Boliden fungerar som en internkonsult med uppdrag att utveckla arbetssätt, stödsystem och tekniska hjälpmedel som bidrar till lokal utveckling av Bolidens produktionsanläggningar. Kort och gott – underhållsteknik verkar som ett tekniskt expert- och utvecklingsstöd mot samtliga driftsenheter inom Boliden Gruvor.Asset Management innebär att strategiskt jobba med produktionsanläggningarna för att uppnå bästa möjliga säkerhet, produktivitet och effektivitet. Som Program Manager på avdelningen för underhållsteknik blir dina övergripande arbetsuppgifter att utveckla och ansvara för strategisk planering, genomförande och uppföljning av projekt och aktiviteter inom Asset Management-programmet.

Detta gör du i samverkan med andra teknikavdelningar och med utgångspunkt från driftenheternas långsiktiga behov. De flesta projekt bedrivs nära verksamheten i något av Bolidens olika gruvområden (Bolidenområdet, Aitik, Garpenberg, Tara, Kevitsa och Kylylahti).Det pågår spännande teknikutveckling i form av automation, elektrifiering och digitalisering. Fokus på driftsäkerhet är en förutsättning för framtida konkurrenskraft. I detta arbete så kommer strategiskt utveckling, med en modern syn på underhållsteknik och systemanvändning, att spela en avgörande roll.

Om du brinner för ny teknik och verksamhetsutveckling så kan vi lova att du kommer att trivas i den här rollen.Som Program Manager för Asset Management får du en inflytelserik roll på Teknikavdelningen som består av personer med olika tekniska expertkunskaper och som tillsammans strävar efter att utveckla och effektivisera Bolidens verksamhet. Med andra ord – här får du goda möjligheter att själv vara med utforma och genomföra projekt som ger resultat!Utbildning/ErfarenhetVi söker en strukturerad och engagerad projektledare.För att bli framgångsrik i rollen som Program Manager för Asset Management krävs det att du har någon typ av relevant ingenjörsutbildning i ryggen. Önskvärt är civilingenjör inom industriell ekonomi eller maskinteknik, men om du är en duktig högskoleingenjör så uppmuntrar vi även dig att söka! Är du certifierad inom projektledning, asset management eller underhållsledning så är det meriterande.

Även Lean och verksamhetsutveckling är värdefulla meriter. Vidare bör du ha erfarenhet från tung industri – det behöver inte nödvändigtvis vara inom gruvindustrin, bakgrund från andra industrier och verksamhetsområden välkomnas också!Skulle det dessutom vara så att du har erfarenheter från ett EAM/CMMS-system, vi använder Maximo, så är du en guldkandidat i våra ögon!I din roll ingår det att leda och utveckla aktiviteter med långsiktiga mål i en stor och utspridd organisation, så det är av största vikt att du är strukturerad och uthållig. Slutligen tänker vi oss att du skicklig på att bygga och upprätthålla goda relationer – både med interna och externa kontakter.Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Har du dessutom finska språkkunskaper så ser vi det som en bonus!

Resor ingår i tjänsten. Körkort B är ett krav.Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid, stationeringsort Boliden alt. någon av Bolidens verksamhetsorter. Tillträde sker enligt överenskommelse.Är du redo att ta nästa steg i karriären med Boliden?

Vi hoppas det. Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar! Varmt välkommen med din ansökan.UpplysningarVänligen kontakta Avdelningschef Underhållsteknik, Stig Nilsson, telefon: +46 (0) 70 6514177, stig.nilsson@boliden.comFacklig informationFacklig information lämnas av Holger Rilinger (SACO), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29, Peter Markström (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.Välkommen till ett spännande jobb!Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!AnsökanVi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR.

Frågor angående din ansökan besvaras av Peter Sundkvist, Human Resources, tfn +46 (0) 70-300 99 99.Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.Vi vill ha in din ansökan senast den 31 AUGUSTI 2019Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 700 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor.

Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.www.boliden.com