Company: PHADIA AB
Location: Uppsala

Apply

Uppsala

MANAGER – PRODUCTION ALLERGYUPPSALADivision och introduktionTill vår ImmunoDiagnostics Division (IDD) söker vi nu en gruppchef inom avdelning Bioreagents. Avdelningen ansvarar för odling och rening av proteiner till våra allergitest samt tillverkning av produkter i utvecklingsfas inom allergidiagnostik. Avdelningen består av tre grupper, Monoclonal Antibodies & Enzyme Conjugate, Allergen Components och ISAC, varav denna tjänst är inom Allergen Components.Inom allergidiagnostiken sker det en spännande utveckling och tillväxt för komponentupplöst allergitestning. Det medför utmaningar att parallellt klar både ökad tillverkningsvolym av befintliga komponenter såsom överföring av nya processer.

Gruppens verksamhet omfattar både fermentation med uttryck av rekombinanta allergener samt rening av rekombinanta och nativa allergena komponenter.Hur kommer du kunna påverka?Chef Allergen Components ingår även i ledningsgruppen för Bioreagents och medverkar i den strategiska utvecklingen av verksamheten inom avdelningen. Viktiga kontaktytor är övriga funktioner inom Global Operations samt ett djupt samarbete med R&D och S&M i samband med utvecklingsarbetet av process och produktvård.Mer om jobbetI denna roll kommer du vara chef för en grupp på sju medarbetare som ansvarar för tillverkning av allergena komponenter. Förutom tillverkning ingår även optimering av tillverkningsprocesser, validering, överföring och beredning av nya processer från R&D samt utveckling av verksamhet och kvalitetssystem. Gruppen arbetar i enlighet med cQSR samt ISO 13485.I arbetet ingår styrning och utveckling av verksamheten men även personal-, budget-, processkvalitet- och miljöansvar.För att lyckas är du en operativt närvarande chef som har ett stort intresse av att leda och utveckla personalen och få medarbetarna att växa med sina utmaningar och uppgifter.

Du har ett gediget intresse för produktion där flödesoptimering med kunden i fokus är central. Du behöver självständigt kunna leda och vara drivande i det ständiga förbättringsarbetet med avseende på kvalitet och effektivitet.Vem söker vi?Vi vänder oss till dig med högskole-/universitetsutbildning inom bioteknik eller motsvarande med erfarenhet från liknande uppdrag och företag. Tidigare ledarerfarenhet är mycket meriterande.Som person är du prestigelös med ett uppmuntrande, utmanande och coachande ledarskap. Du uppskattar och har vana att samarbeta tvärfunktionellt och i utvecklingsprojekt.

Ditt sätt att kommunicera är konstruktivt med ett positivt och lösningsorienterat förhållningssätt.För att trivas i rollen bör du vara kvalitetsmedveten med insikt i att arbeta enligt ett kvalitetssystem.Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.Är du intresserad?Letar du efter ett meningsfullt jobb på ett internationellt företag som har starka värderingar? Vill du ha ett varierande jobb med eget ansvar där du verkligen kan göra en skillnad i människors vardag? Om detta låter intressant så kan du vara den personen vi söker!För att söka tjänsten går du in på Thermo Fishers karriär sida https://jobs.thermofisher.com/Har du frågor kontaktar duPierre Leijon, Sr Manager Bioreagents, tel. 018-166222Victoria Johansson, Recruiter Nordics, victoria.johansson@thermofisher.comVälkommen med din ansökan snarast, men senast den 11e augusti