Company: RUAG
Location: Linköping

Apply

HR Manager

HR Manager till RUAG Space i Linköping

Rymden är en av de mest utmanande miljöer som finns. Att utveckla produkter som både löser våra kunders problem och samtidigt överlever år efter år långt ut i rymden är en fascinerande utmaning. På RUAG Space jobbar vi med att göra skillnad i människors vardag och göra jorden till en bättre plats. Våra produkter gör det möjligt att kommunicera, navigera hem, förutspå vädret till midsommar, övervaka miljö- och klimatförändringar och öka förståelsen för jorden och universum.

På produktenheten för mekaniska system i Linköping arbetar ca 130 personer med utveckling och tillverkning av dispensrar och separationssystem för bärraketer, bärande strukturer för satelliter och styrsystem för sondraketer. Hela rymdbranschen är just nu i en spännande fas av utveckling och tillväxt och det är inspirerande att vara med på resan. Till Linköpingsenheten söker vi nu en HR Manager.

Ditt ansvar

Som HR Manager ingår du i den lokala ledningsgruppen i Linköping och jobbar tätt tillsammans med cheferna i alla förekommande HR-frågor. Du ansvarar för att driva utveckling av det strategiska HR-arbetet på sajten samtidigt som du, tillsammans med chefer och medarbetare, utvecklar och implementerar HR-processerna i praktiken i den dagliga verksamheten.

Rollen är bred och omväxlande med arbetsuppgifter som omfattar allt ifrån employer branding-aktiviteter, rekrytering och kompetensförsörjning, organisationsutveckling och förändringsarbete, arbetsmiljöfrågor och rehabilitering, arbetsrätt och facklig samverkan, till uppföljning och strategi framåt.

Du arbetar på kontoret i Linköping men ingår i det svenska HR-teamet tillsammans med ytterligare 4 kollegor som har sin arbetsplats på vårt huvudkontor i Göteborg. Du rapporterar organisatoriskt till HR-chefen för det svenska bolaget.

Din profil

Vi söker dig som har relevant utbildning på högskolenivå och minst 5 års arbetserfarenhet av brett HR-arbete. Du har god kunskap om HR-processer och har med fördel arbetat i en global organisation. Du har ett coachande förhållningssätt och samarbetar med organisationen för att uppnå företagets mål.

Som person är du förtroendeingivande och har lätt för att skapa relationer på alla nivåer i företaget. Du har lätt för att analysera problem och arbetar självständigt för att lösa dem. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift, både på engelska och svenska.

RUAG Space anser att engagerade medarbetare är en viktig förutsättning för goda resultat och vi strävar efter att ge utrymme för balans mellan arbete och privatliv. Vi anser också att en jämn könsfördelning mellan kvinnor och män är bra för både resultat och arbetsklimat.

Din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan online via knappen Apply now, senast den 18 augusti 2019.

För mer information om tjänsten, kontakta gärna Johan Sunesson, HR Country Manager, johan.sunesson@ruag.com eller 073-422 09 37.

Location: Linköping, SE
Job Experience Level: Professionals
Job Category/Job Family: Human Resources

RUAG is a globally acclaimed innovation leader with over 9000 employees. We are constantly setting the benchmark with outstanding products, services and one-stop-shop solutions. Whether on the ground, in the air or in space and for civil and military applications, we work both independently and together with international partners to drive forward technological advancements and help make the world a safer place.