Company: PayEx Sverige
Location: Visby

Apply

Vem söker vi?

Vi söker dig som har många års dokumenterad erfarenhet som redovisningschef eller som senior redovisningsekonom, meriterande om du har revisorsbakgrund. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av finansiell verksamhet och har god förståelse för finansiella flöden.

Du är driven, självständig och har ett proaktivt förhållningssätt. Du har en mycket hög leveranskapacitet och tar dig an uppgifter på ett prestigelöst och flexibelt sätt.

Ditt fokus kommer vara att säkerställa att PayEx rapporterar och efterlever de lagar, krav och regler som vid var tid är gällande för det löpande redovisningsarbetet och därtill kopplad rapportering – både internt samt mot myndigheter.


Om jobbet

Group Finance uppdrag är att säkerställa att PayEx har en välfungerande ekonomifunktion. Det innebär bland annat intern- och extern finansiell rapportering (i.e. att all rapportering alltid sker till rätt tid och med högsta möjliga kvalité.) samt att supportera verksamheten med löpande analyser och stöd i ekonomiska frågor.

PayEx är arbetsplatsen där nutidens utveckling ger utrymme till innovation, här är skälet till att alltid ligga i framkant givet. Här ges utrymme till att tänka nytt, få ansvar och frihet.

Vår vision är att alla förr eller senare ska betala via PayEx. Det är en ambitiös vision som visar att vi har en stark tro på oss själva. Vi drivs av hög servicegrad, innovationskraft och entreprenörsanda. PayEx framgång beror till stor del på att vi har engagerade och kompetenta medarbetare som tar ett stort ansvar.

Vi vill att du delar våra värderingar och därmed har fokus på Service, vill arbeta med din egen och andras Knowledge, anser att Honesty är en självklarhet och älskar Innovation lika mycket som vi gör.


Ansvarsområden:

 • Ansvarig för att kontinuerlig utveckla och förbättra processer, rutiner, rapportering, system och dokumentation
 • Ansvarig för Capital Forecast- och IKLU processen
 • Ansvarig Risk och Compliance koordinator för finansfunktionen
 • Säkerställa att PayEx efterlever redovisningslagen och kapitaltäckningsregelverket och löpande hålla sig uppdaterad om regelverksändringar
 • Säkerställa att avdelningen är uppdaterade på gällande skatte-och bokföringslagstiftning och kapitaltäckningsregelverk samt att genomföra aktuella förändringar till följd av ändring i lagar och regler
 • Bistå med planering, koordinering och utförande av myndighetsrapportering inkl. rapportering till FI
 • Bistå i den löpande redovisningen, inkl. månads-, delårs och årsbokslut för alla koncernens legala enheter

För att du ska lyckas i rollen

Så vet vi att du behöver ha mycket goda kunskaper om finansiella regelverk, inklusive god kunskap om IFRS. Dessutom så behöver du ha mycket goda kunskaper i excel.

Vi tror dessutom att du har;

 • Akademisk examen – Civilekonom, MBA eller motsvarande utbildning
 • Erfarenhet av koncernredovisning
 • Erfarenhet från “cross-border”/transfer pricing avtal
 • Djup och ingående kunskap av balansföring och aktiviering av kostnader
 • Erfarenhet från effektivisering av redovisningsprocesser
 • Generellt mycket god erfarenhet och kunskap av att arbeta med kreditrisker, kreditriskmodeller samt mycket god förståelse av hur bankers risker uppstår


Om Gotland & PayEx

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på: http://gotland.com/flytta-hit/

På instagram kan du via @payexpeople följa våra medarbetares vardag.


Ansökan

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Ansökningarna kommer att behandlas konfidentiellt och sista ansökningsdag är 2019-07-31


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.