Company: KIMM
Location: Stockholm

Apply

Vill du vara med och bygga vidare på Villeroy & Boch Gustavsbergs framgång i Norden och Baltikum? Triggas du av vackra, funktionella och kvalitativa badrumsmiljöer? Är du en handlingskraftig strateg med marknadsbakgrund – då kan denna roll som Trade Marketing Manager vara precis det du letar efter.

Villeroy & Boch Gustavsberg är ett företag med anrik historia och ett rikt kulturarv. De bär på både det tysk-franska arvet och vår svenska tradition av porslinproduktion i Gustavsberg. Med kraft och ambition vill Villeroy & Boch Gustavsberg bygga vidare på en framgångssaga, och skapa en ännu starkare marknadsposition i Sverige, Norge, Danmark, Finland och i de baltiska länderna. Med hjälp av en kunnig, kommunikativ och handlingskraftig Trade Marketing Manager önskar Villeroy & Boch Gustavsberg vässa och kundanpassa sitt erbjudande. Känner du dig träffad?


Din roll
Som Trade Marketing Manager är du bred i din kunskap och du skapar marknadsföring ut i alla kanaler mot kund. I denna roll har du många kunder, flera produkter och ett historiskt och spännande varumärkestänk att förhålla dig till. Din leverans är en viktig del som länkar marknad, varumärke och identitet med försäljning. Du kundanpassar material från vår centrala kommunikationsavdelning, säkerställer varumärkesidentitet och stärker kommunikationen hela vägen ut mot kund/konsument. Du arbetar nära landschefer och KAM, och du är en aktiv, viktig del i säljmötet. Detta är en roll som har många kontaktytor både internt och externt, samt vertikalt. Till din hjälp har du en anställd som rapporterar till dig och tillsammans står ni för hela Trade Marketing-leveransen. Du arbetar i en ljuvlig miljö på Villeroy & Boch Gustavsbergs kontor ute i Gustavsberg.


Exempel på arbetsuppgifter:

  • Upprätta den övergripande marknadsplanen med tillhörande aktivering för Villeroy & Boch Gustavsberg.
  • Leda marknadsarbete och produktion av material från byrå/och eller internt vidare ut mot kund – ett strukturerat, långsiktigt och kundanpassat arbete
  • Vara kravställare mot byrå, säkerställa kreativ höjd och varumärkesidentitet. Finna rätt balans mellan säljande och varumärkesbärande material. Kommunikation och tonalitet är centralt i din vardag.
  • Vara del i säljleverans med aktiv marknadsdriven kundkontakt.
  • Säkerställ att basinformation distribueras, att kunder tar del av kampanjer och marknadsmaterial, att prislistor är uppdaterade, att kataloger finns tillgängliga etc.
  • Planera och genomföra säljdrivande strategier och aktiveringar.
  • Driva nyhetsproduktion, och skapa en strukturerad innehållskalender.
  • Ansvara för koordinering på nordisk nivå.


Om dig

För att lyckas i rollen ska du ha minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet från liknande roll och en akademisk examen i t ex marknadsföring, företagsekonomi och/eller utbildning från t ex Berghs eller motsvarande. Du har goda marknadskunskaper och är både strategisk och operativt handlingskraftig. Du arbetar målstyrt och kundanpassat som en väg till framgång. Du förstår vikten av analys och har skapat strategiska marknadsplaner med tillhörande aktivitetsplan.

Kanske har du arbetat med etablerade varumärken på nya marknader i en internationell miljö och vet vad som krävs lokalt. Du kommunicerar obehindrat på engelska såväl som på svenska både i tal och skrift. Ytterligare språkkompetens är meriterande. Du är mycket väl insatt i digitala och sociala medier och gillar kreativ kommunikationsinriktad digital kommunikation. Du vet vad kreativ höjd innebär och vet vad som krävs för att ta dig igenom bruset.

Du är en säljorienterad, engagerad och nyfiket kunnig marknadsperson som vill vara med på vår spännande resa framåt. En affärsmässig och kommunikativ ledare. Vi ser gärna att du kommer in med ny erfarenhet från annan bransch. Dock gärna erfarenhet av ”durable goods” i motsats till FMCG, och vi ser gärna att du har erfarenhet av både B2B och B2C.

För att trivas hos oss och för att vi ska trivas med dig tror vi att du är drivande, proaktiv, empatisk, prestigelös, lyhörd ledare med humor. Du har liksom vi en passion för inredning, varumärken, kommunikation och människor.


Om Villeroy & Boch Gustavsberg

Villeroy & Boch Gustavsbergs affärsidé är att erbjuda nyskapande badrumslösningar som gör vardagen såväl enklare som mer avkopplande. Erbjudandet är en helhetslösning för hela badrummet. De kombinerar hög kvalitet och smarta funktioner med nordisk design. De har levererat produkter för badrum i över 190 år. Porslinstillverkningen började på orten redan 1825 och idag är Gustavsberg ett av Sveriges ledande varumärken inom badrumsbranschen. En långa historia som bygger på mötet mellan tradition och i skärgården med nymodig teknik och ett modernt formspråk. Villeroy & Boch Gustavsbergs huvudkontor i Gustavsberg utanför Stockholm och har produktions- och monteringsanläggningar i Gustavsberg och i Vårgårda. Dessutom finns försäljningskontor runtom i Norden och Baltikum. Företaget är ett helägt dotterbolag till den tyska koncernen Villeroy & Boch och tillhör därmed en av Europas största tillverkare av badrumsinredning. Läs mer på http://www.gustavsberg.se.


Mer om tjänsten

I denna rekrytering samarbetar Villeroy & Boch Gustavsberg med KIMM. För mer information och frågor, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Cecilia Ericsson de Contreras på cec@kimm.se. Skicka ansökan med CV och ett personligt brev via http://www.kimm.se senast den 5 juni. Vi tar inte emot ansökningar via mejl pga GDPR. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sisa ansökningsdag, så skicka gärna in din ansökan redan i dag.