Company: Mpya Finance
Location: Vårgårda

Apply

Vårgårda

Veoneer förväntas växa mycket de närmaste åren inom en bransch som förvandlar sättet att tänka på transporter. Veoneer är idag ett världsledande företag inom fordonsindustrin. Som en del i bolagets tillväxtresa väljer man nu att etablera ett nytt finansiellt Shared Service Center för hela Europa, stationerat i Vårgårda. Centret kommer att utgöra en viktig del i bolagets expansionsplaner.

I rollen som SSC manager på Veoneer, kommer du ha det övergripande ansvaret för uppbyggandet och utförandet av det nya SSC i Vårgårda. Du kommer få det yttersta ansvaret när det gäller att utveckla och leda medarbetarna, processer, rutiner och system. Du rapporterar till chefen för Corporate Control, och du har tre direktrapporterande personer. Dessa i sin tur leder bla AP/AR teamen. Du är en person som vill ingå i ett prestigelöst team med högt i tak som tillsammans arbetar mot utmanande mål.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Rollen som SSC manager innebär att du är ytterst ansvarig för uppbyggandet av Veoneers Europeiska SSC. Du kommer driva Centrets utvecklings- och förändringsarbete i en internationell miljö där resultatet ska bidra till att Veoneer når sina uppsatta mål.

  • Ansvara för att AP/AR teamen utför en korrekt och effektiv hantering av dessa processer/flöden
  • Ansvara för att utveckla processer och rutiner
  • Stödja med redovisningskompetens i teamen samt övriga intressenter inom bolaget
  • Bygga en stark teamanda och vägleda/coacha enskilda medarbetare att utvecklas inom Veoneer

Vem söker vi?

Du är en driven och självgående person som motiveras av att förbättra och vidareutveckla verksamheten. Du har en relevant högskoleutbildning inom ekonomi och många års erfarenhet av arbete inom redovisningsområdet. Vi tror du har en förmåga att skapa goda relationer både externt och internt och är förtroendegivande. Som person är du ansvarstagande, noggrann, kommunikativ och är beslutsför. Du är prestigelös och har lätt att samarbeta med olika typer av människor. Du arbetar kontinuerligt med förbättringsarbete och du inkluderar dina medarbetare i detta. Det finns ett stort intresse för din personal och du har en vilja att driva teamet framåt i en föränderlig miljö. Du har en gedigen erfarenhet inom redovisning/revision, och då gärna från arbete i tillverkande industri, gärna från bolag i tillväxt. Har du även erfarenhet från US GAAP och/eller SOX så är det oerhört meriterande. Då Veoneer verkar i en internationell miljö, ser vi att du behärskar engelska väl i tal och skrift. För att trivas i tjänsten är du en strategisk och inkluderande ledare med förståelse för ekonomiprocessernas påverkan i en matrisorganisation. Veoneer erbjuder dig en möjlighet att få vara delaktig i deras spännande och utmanande resa som bara börjat. Du får chansen att utvecklas med ett internationellt bolag där det finns ett stort engagemang, driv och en vilja att lyckas. Vill du vara med på Veoneers tillväxtresa, är detta rollen för dig!


Organisation:

Our purpose is to create trust in mobility. We design and build state-of-the-art hardware, software, and solutions for active safety, ADAS, autonomous driving, restraint control and brake control.Founded in 2018, Veoneer is building on a heritage of more than 60 years of automotive safety development. Headquartered in Stockholm, Sweden, Veoneer has 8,300 associates in 13 countries (joint ventures included) and is listed on the New York Stock Exchange and on Nasdaq Stockholm. Additionally Veoneer in Sweden is located in 5 different cities throughout the country, from Skellefteå in the north to Gothenburg on the west coast. In Vårgårda, just an hour away from the Swedish car mecca, Gothenburg, we have our state of the art Research and Electronics Manufacturing facility. Here our Research teams are working on the next revolution within automotive safety. Our Industrial Engineers are working together with our Production, Quality and Logistics team to develop the next generation in modern manufacturing of radar and camera systems. To help and guide on our road ahead we have our important Support Functions close to us, such as HR, Finance and IT. Do you like to work in an innovative organization with a strong drive for improvements and good career opportunities? Then you will excel at Veoneer!


Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Veoneer med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter: Elin Antonsson 0709-318769 eller Linda Målberg 0733-807788 Ansökan sker via http://www.mpyafinance.se