Company: Skill
Location: Linköping

Apply

Project Resource Manager till Saab


Dina arbetsuppgifter

Avdelningen ansvarar för att leverera kostnadseffektiva, standardiserade IT tjänster och support till Saab’s verksamhet globalt. Avdelningen består av ca 450 personer uppdelade på fyra huvudområden:

– Workplace and Communication
– IT Infrastructure Platforms
– Enterprise Application Management
– Service Development

Nu behöver avdelningen stärka upp sitt team med en Project Resource Manager.

I rollen som Project Resource Manager kommer du att arbeta i nära samarbete med Head of Service Development som leder arbetet inom avdelningen.

Arbetet är självständigt med mycket varierande arbetsuppgifter såsom:

  • Aktivt delta i utvecklingen av arbetssätt och processer för resursallokering
  • Representera Service Management i forum och projekt för vidareutveckling av våra arbetssätt relaterade till projektgenomförande
  • Att ansvara för koordinering av resursförfrågningar från projekt
  • Att följa upp och analysera resursutnyttjande
  • Vara samordnande kontaktpunkt för alla resursförfrågningar till Service Management
  • Delta i koordineringsmöte tillsammans med övriga enheter inom Group ICT
  • Sammanställa och analysera material till rapporter

Detta är initialt ett uppdrag med trygg anställning hos Skill. Det finns mycket goda möjligheter till förlängning och övertagning av Saab.

Hos oss på Skill är våra medarbetare det viktigaste vi har och vi är måna att våra medarbetare trivs och mår bra på jobbet. Skill är i dagsläget Östergötlands största rekryterings- och bemanningsföretag, vilket innebär att vi genom vårt stora kontaktnät kan öka dina chanser att hitta ditt drömjobb. Vi sätter stor stolthet i att vara en seriös aktör inom bemanningsbranschen som erbjuder schyssta villkor till alla anställda. Självklart har vi kollektivavtal och du har en fast månadslön hos oss. Vi erbjuder friskvårdsbidrag till våra anställda.


Din profil

Vi söker dig som har stor vana att navigera i komplexa IT-organisationer i stora bolag. Du har ett driv och erfarenhet att genomföra förändringar i arbetssätt och processer. Du har kapacitet att hantera ett operativt uppdrag och samtidigt delta i utvecklingen av verksamheten.

Du har god administrativ förmåga och lätt för att samarbeta med många kontaktytor. Du har en analytisk förmåga, är mycket strukturerad och tycker om att hantera komplex data, utveckla och se förbättringar. Du har goda kunskaper i MS Office och Sharepoint. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska.


Ansökningsförfarande

Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan på http://www.skill.se redan idag. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Vid frågor angående tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryterare Linda Strandman på telefonnummer 013-495 89 74.


Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.


Vi ser fram emot din ansökan!


Ansök nu

Advertisements