Company: Mpya Finance
Location: Göteborg

Apply

Göteborg

Är du en självgående och engagerad Finance Manager som gillar att skapa struktur och driva förändring? Vill du utvecklas och växa i ett internationellt bolag med en härlig företagskultur? Då kan rollen som Finance Manager på DFDS vara något för dig! DFDS har haft några fantastiska år och resan har bara börjat.

Som Finance Manager på DFDS kommer du få en nyckelroll i organisationen. Du får det övergripande ansvaret att leda och utveckla ekonomiarbetet för DFDS verksamhet i Sverige. I rollen ingår personalansvar för tre personer samt daglig kontakt med bolagets Finance Service Center i Polen. Du rapporterar till VP Head of Group Finance & Tax i Köpenhamn, och rollen innebär en plats i ledningsgrupperna- som representerar DFDS bolagen i Sverige.

För att trivas i tjänsten som Finance Manager bör du vara en kommunikativ och resultatorienterad person. Du är analytisk, har integritet och en förmåga att prata med personer på alla nivåer i organisationen- både på svenska och engelska. En stor del av rollen är att arbeta med processförbättringar och effektiviseringar, där rutiner och ansvarsområden ständigt ses över för att säkerställa det mest effektiva arbetssättet. Detta för att och skapa tydliga avgränsningar i en komplex matrisorganisation.


Vem är du?

Som person är du strukturerad och självgående med en naturlig förmåga att se helheten. Vidare trivs du med att ta egna initiativ och fatta beslut. Du räds inte att delegera och du har en ödmjuk och entusiasmerande personlighet. Du har även god förståelse för enskilda processer och dess konsekvenser för helheten. Du är tydlig i din kommunikation, såväl till medarbetare som till VD och andra intressenter. Vi tror också du har lätt att få gehör för dina förslag. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och som person inger du förtroende och trygghet. Ditt ledarskap präglas av ett stort engagemang och du har ett tydligt förbättrings- och utvecklingsfokus. För att trivas i tjänsten är du en strategisk och inkluderande ledare med förståelse för ekonomiprocessernas påverkan i en matrisorganisation.


Arbetsuppgifter/kvalifikationer:

Har du med dig en gedigen erfarenhet inom ekonomi och har en vilja att effektivisera och se över processer och rapportering? Då tror vi du har ambitionen och kraften att etablera en stark ekonomifunktion på DFDS.

För att passa in i rollen tror vi att du är / har:

  • Civilekonom eller liknande akademisk utbildning
  • Erfarenhet av redovisning, rapportering och ekonomistyrning
  • God kommunikativ förmåga, både på svenska och engelska
  • Van att arbeta i en internationell miljö och då gärna i en komplex matrisorganisation
  • Ledaregenskaper och erfarenhet av att driva förändring
  • God erfarenhet av att arbeta med processförbättringar
  • God systemvana och erfarenhet av att effektivisera och digitalisera processer
  • Erfarenhet av implementering av affärssystem är meriterande
  • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete

Organisation:

DFDS provides shipping and transport services in Europe, generating annual revenues of EUR 1.9bn. To over 8,000 freight customers, we deliver high performance and superior reliability through shipping & port terminal services, and transport & logistics solutions. For six million passengers, we provide safe overnight and short sea ferry services. Our 8,000 employees are located on ships and in offices across 21 countries. DFDS was founded in 1866, is headquartered in Copenhagen, and listed on Nasdaq Copenhagen.


Hur gör jag nu?

I den här rekryteringsprocessen samarbetar DFDS med Mpya Finance. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Linda Målberg 0733 – 807788, linda.malberg@mpya.se eller Anna Ström 0706 – 474811, anna.strom@mpya.se.

Vi ser fram emot din ansökan!