Company: Arvika-Eda Samordningsförbund
Location: Arvika

Apply

Arvika

Arvika Eda Samordning förbund har ett ägarförhållande av Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Värmland samt Arvika och Eda kommun. Förbundet är en egen verksamhet med egen budget och verksamhetsplanering. En partsammansatt styrelse ansvarar för verksamheten. Verksamheten bedriver olika projekt insatser i den offentliga sektorn. En av verksamheterna är Plattform för samverkan och finns i Arvika i samarbete mellan ovan parter. I Plattform för samverkan är ett av målen att öka antalet anställda i arbetsintegrerade sociala företag i Arvika och Eda kommun. En annan del är att arbeta med Supported employment. Vi ökar nu resurserna i verksamheten med stöd för personer som står långt från arbetsmarknaden med en komplex bakgrund. Ditt uppdrag är att vara ha en central roll i denna process i samarbete av övriga anställda i Plattform för samverkan.

Arbetsbeskrivning

I din roll som arbetskonsulent kommer du att arbeta med att stödja olika målgrupper som står utanför arbetsmarknaden samt stödja utveckling av befintliga och nya sociala verksamheter i kommunerna. Målgruppen för projektet är vuxna personer som ofta har funktionsvariationer, social problematik eller/ eller språksvaga som idag har eller inte har en anställning idag. Arbetet arbetsleds genom Arvika Kommun med en partssammansatt styrgrupp.

Arbetsuppgifter

Arbetet handlar om att som arbetskonsulent arbeta enligt Case management metoden för att stödja personer med olika funktionsnedsättning att kunna, finna, få och behålla ett arbete på den öppna arbetsmarknaden.

Exempel på centrala arbetsuppgifter kan vara att samordna alla insatser som kunden har behov av, både inom teamet och från övriga samarbetspartners såsom t.ex. Socialtjänsten, Arbetsförmedlingen Försäkringskassa, primärvård och arbetsgivare. Du behöver också kunna bistå kunden i att formulera sina egna mål. Andra arbetsuppgifter kan vara att tillsammans med vårdkontakter och myndighetskontakter stödja utredningar/analyser av behov, resurser och problem. Du behöver kunna hjälpa kunden att identifiera betydelsefulla personer som kan nomineras till resursgruppen (en grupp som kan användas som stöd och resurs).

Din bakgrund

Du har relevant akademisk examen inom exempelvis sociologi, beteendevetenskap eller arbetsvetenskap. Vi ser också att du har erfarenhet av att arbeta med personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Som person har du förmåga att arbeta självständigt och driva dina processer framåt. Du är intresserad av området och har förmåga att se helhetsbilden av hur olika instanser på arbetsmarknaden hänger ihop.

Du bemöter alla människor med lugn och respekt samt är bra på att skapa relationer både i möte med deltagare, men också i form av nätverkande med förbundets parter. Du har lätt för att samarbeta och trivs i en roll som är både stödjande och motiverande. Det är periodvis högt tempo vilket ställer krav på stresstålighet och förmåga att hantera flera parallella processer samtidigt. För att trivas i rollen ser vi gärna att du är påhittig och kreativ i ditt arbetssätt, samt har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Meriterande är om du har utbildning/erfarenhet av Supported employment och/ eller Case management. Det är också önskvärt att du har erfarenhet från någon eller flera av de verksamheter som projektets målgrupp möter. Du har goda kunskaper i Officepaketet. Arbetet kräver goda svenskkunskaper i både tal och skrift. Övriga språkkunskaper är meriterande. Har du intresse och kunskap för sociala medier och webb ses detta som meriterande. B körkort krävs.

Vi arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Anställda med en tillsvidareanställning i någon av Arvika Eda Samordningsförbunds parter har särskilt företräde vid jämförbar kompetens. Du kommer under en eventuell anställning vara placerad i verksamheten Plattform för samverkan under projekttiden 2019-09-01- 2020-12-31. Tillträde är 2019-09-01. Anställningen är på 100%.

Beskriv gärna i din ansökan vilka framgångsfaktorer som finns i metoden Case Management.