Company: Novare Professionals
Location: Järfälla

Apply

Järfälla

We are a leading provider of corrugated packaging and are present in 37 countries, employing around 28,500 people. Our story can be traced back to the box-making businesses started in the 1940s by the Smith family in East London. DS Smith originally listed on the London Stock exchange in the late 1950s. With a product portfolio that includes transit packaging, consumer packaging, displays and promotional packaging, customized protective packaging and industrial packaging, DS Smith answers to each market requirement.

Är du på jakt efter en spännande och dynamisk roll i ett internationellt företag? Har du ett sinne för ekonomi- och affärsprocesser och trivs med mycket eget ansvar? Är du redo för att ta ägandeskap för ett nytt affärsområde där du får möjlighet att både påverka och ta egna initiativ? Då är det kanske dig vi söker till rollen som Finance Manager på DS Smith!

Om rollen

I rollen som Finance Manager kommer du spela en nyckelroll med ansvar för det nyinrättade affärsområdet Packaging Services. Med din förståelse för affären innebär detta att driva arbetet med att etablera, utveckla och förvalta enhetens finansiella struktur, processer och initiativ. Mer konkret omfattar ditt ansvarsområde finansiell kontroll, rapportering, budgetering, prognostisering samt Commercial och Governance. Du kommer att:

  • Arbeta med centrala och lokala team samt Shared Service Center för att säkerställa att de dagliga finansiella transaktionerna för verksamheten fångas upp och avslutas enligt överenskommen tidplan
  • Arbeta tillsammans med centrala och lokala team samt SSC för att hantera rörelsekapitalet effektivt
  • Ta fram resultaträkningar och balansräkningar för att identifiera möjligheter till förbättringar och optimering av vinst
  • Arbeta nära ledningsgruppen för att utveckla och ge insiktsfulla rapporter och information för att stödja företagsledning och beslutsfattande
  • Tillhandahålla kostnads-/marginal- och sparandeanalys för att driva kommersiella förbättringar
  • Säkerställa att koncernens finansiella och andra relaterade policies och rutiner implementeras och upprätthålls över hela verksamheten
  • Säkerställa finansiell styrning och fullständig kontroll, i enlighet med interna och externa rapporteringsstandarder och lagkrav

Rollen kommer att innefatta regelbundna resor inom Europa. Du kommer att rapportera till General Manager Packaging Services.

Tjänsten är en direktrekrytering till DS Smith och processen i helhet hanteras av Novare. Det är därför DS Smiths önskemål att alla frågor kring processen riktas direkt till Novare via mail till Joakim.Groth@novare.se.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har bakgrund från en liknande roll och har en universitetsexamen eller motsvarande högskoleexamen, företrädelsevis inom ekonomi eller Företagsekonomi. Därtill har du erfarenhet av projekthantering och har goda kunskaper i Excel och gärna SAP. Då du kommer att samarbeta med projektteam och Share Service Center internationellt, är du även flytande i engelska i både tal och skrift.

Det är starkt meriterande om du har erfarenhet och vana av att arbeta internationellt.

För att lyckas i rollen har du ett gott affärsmannaskap med god förståelse för ekonomiska processer samt hur och var verksamheten skapar värde. Du är analytiskt lagd och har förmågan att framgångsrikt väga för och nackdelar i frågor och projekt. Andra egenskaper som beskriver dig är självgående och resultatorienterad med ett sinne för affärsprocessen samt en förmåga att prestera och fatta beslut i krävande situationer.

ÖVRIG INFORMATION

Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid

Placering: Stockholm

Anställningsform: Heltid

Låter det här som ett spännande nästa steg i karriären? Ansök då redan idag – allt vi behöver är att du bifogar ditt CV via annonsen. Notera att urval sker löpande.

Advertisements