Company: Pacific Gas and Electric Company
Location: Karlstad

Apply

65002, Karlstad

Fast

Bilfinger Industrial Services Sweden AB ingår i Bilfingerkoncernen som består av cirka 36.000 anställda runt om i hela världen. I Sverige består verksamheten av 1100 anställda med verksamhet i hela landet, huvudkontoret ligger i Kungälv. Vår kärnverksamhet är underhåll, ingenjörstjänster och verkstadsservice inom petrokemi-, massa-, energi- och gruvindustrin.

Hos oss på Bilfinger är vi angelägna om att skapa värden och förbättringar tillsammans med våra kunder. Vår absolut viktigaste resurs i detta arbete är våra kompetenta medarbetare och kombinationen av våra anställdas färdigheter. I vår verksamhet står höga krav på kvalitet, säkerhet och kompetens i fokus. Som anställd erbjuds du att vara en del av en företagskultur baserad på engagemang, ansvarstagande och affärsinriktning i ständig utveckling. Bilfinger är ett hållbart företag med finansiell styrka och tillväxtambition.

Department Manager Engineering inom Energy

Tjänsteställe: Karlstad

Bilfinger Industrial Services Sweden AB ingår i Bilfingerkoncernen som består av cirka 36.000 anställda runt om i hela världen. I Sverige består verksamheten av 1100 anställda med verksamhet i hela landet, huvudkontoret ligger i Kungälv. Vår kärnverksamhet är underhåll, ingenjörstjänster och verkstadsservice inom petrokemi-, massa-, energi- och gruvindustrin.

Hos oss på Bilfinger är vi angelägna om att skapa värden och förbättringar tillsammans med våra kunder. Vår absolut viktigaste resurs i detta arbete är våra kompetenta medarbetare och kombinationen av våra anställdas färdigheter. I vår verksamhet står höga krav på kvalitet, säkerhet och kompetens i fokus. Som anställd erbjuds du att vara en del av en företagskultur baserad på engagemang, ansvarstagande och affärsinriktning i ständig utveckling. Bilfinger är ett hållbart företag med finansiell styrka och tillväxtambition.

Bilfinger Industrial Services Sweden AB ansvarar sedan början av 2015 för drift och underhåll av Fortums vattenkraftanläggningar i Sverige. Engineering & Underhållsutveckling Energy driver varje år ca 400 projekt av olika karaktär åt Fortum.

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete i en spännande teknisk miljö. Som anställd hos oss får du möjlighet att ständigt utvecklas inom verksamhetsområdet, i en dynamisk tillväxtmiljö som präglas av utmaningar.

Ansvarsområde

Befattningen är direkt underställd affärsområdeschefen och ingår i affärsområdets ledningsgrupp. Rollen innefattar övergripande ansvar för alla faser av projekt- och modifieringsuppdrag samt utveckling av underhållsverksamheten inom affärsområdet Energi.

 • Tillse att avdelningens verksamhet bedrivs i enlighet med gällande lagar, förordningar, interna HMS-regler och kundernas procedurer och riktlinjer.
 • Fullt resultatansvar för avdelningens verksamhet
 • Tillse att avdelningen har erforderlig kompetens och bemanning.
 • Ansvar för upprätthållande och utveckling av projektmanual och projektrutiner
 • Övergripande ansvar för egna projekts framdrift, HMS resultat och kostnadsutfall.
 • Övergripande ansvar för att utvecklingsprojekt inom underhåll, initieras, överenskommes och genomförs.
 • Upprätthålla och utveckla goda kundkontakter och relationer.

Kunskap och erfarenhet

 • Ingenjör/Civilingenjör med erfarenhet från vattenkraftsbranchen.
 • Goda kunskaper och intresse för arbetsmiljöfrågor och personalledning.
 • Erfarenhet av projektledning.
 • Erfarenhet som ledare.
 • God kunskap om svensk arbetsmiljö- och arbetslagstiftning.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska – tal som skrift.
 • God företagsekonomisk förståelse.

Du är rätt person om du är resultat- och kundorienterad samt har ett upparbetat kontaktnät inom vattenkraftsbranchen. Du har en god förmåga och intresse av att leda, skapa förtroende och goda relationer. Du har förmågan att på ett ansvarstagande sätt utveckla personalen samt att lyfta vår verksamhet ett steg till.

Stationering

Din stationeringsort är helst i Karlstad men annan stationeringsort kan också vara aktuell för rätt person. Resor inom tjänsten är också ett naturligt inslag då verksamhetsområdet är geografiskt utspritt. Körkort är ett krav.

Sista ansökningsdag är 2019-05-20. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt före sista ansökningsdag. Ansökan skickas in via vår hemsida http://www.is-sweden.bilfinger.com Tjänsten är heltid och tillsvidare.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Bo Rasmusson

bo.rasmusson@bilfinger.com

+46 70 577 56 38

Advertisements