Company: Webhelp Nordic
Location: Östersund

Apply

Som Team Manager är din huvudsakliga arbetsuppgift att utveckla medarbetarna till att prestera efter våra målsättningar gällande bland annat försäljning och kundnöjdhet. Dina främsta verktyg i arbetet är coachning och medlyssning. Utöver detta innefattar tjänsten även medarbetaresamtal, uppföljning, verksamhetsplanering samt utbildning.

I rollen som Team Manager har du ansvaret för resultaten inom ditt team och vi lägger stor vikt vid din förmåga att entusiasmera, motivera samt arbeta mot uppsatta mål. Du kommer även att ha ett övergripande ansvar över rekryteringen av nya medarbetare till uppdraget.

Du rapporterar till Operations Manager.

Vi ser att du som söker är en driven person med erfarenhet av försäljning och kundservicearbete. Du är en strukturerad och inspirerande ledare som kan hantera snabba förändringar. Du är resultatorienterad, målfokuserad och strävar efter att med din entusiasm och ditt engagemang få dina medarbetare att nå och överträffa sina mål. Vidare har du en positiv inställning och brinner för att hjälpa dina medarbetare att utvecklas.

Som arbetsgivare ställer Webhelp höga krav, men erbjuder samtidigt ett spännande och omväxlande arbete. Det är din personlighet och attityd som är avgörande.

Du har:

  • Minst godkänt gymnasiebetyg i svenska A
  • Minst godkänt gymnasiebetyg i engelska A
  • Minst godkänt gymnasiebetyg i matematik A
  • Goda språkkunskaper i svenska, både muntliga såväl som skriftliga, samt engelska

Meriterande är:

  • Kunskaper i arbetsrätt
  • Tidigare ledarerfarenhet
  • Ledarutbildning
  • Erfarenhet av att coacha inom försäljning
  • Minimum 1 års arbetslivserfarenhet av Contact Center eller liknande.

Om Webhelp Nordic

Webhelp är ett globalt företag specialiserade inom kundupplevelse, betalningshantering, försäljning samt marknadsföring över sociala och digitala kanaler. Ni hittar oss i 30 länder med 50.000 medarbetare. Vi samarbetar med några av världens mest progressiva varumärken som Sky, Shop Direct, Bouygues, Direkt Energie, KPN, Vodafone, La Redoute, Michael Kors och Valentino.

Som medarbetare hos Webhelp får du alla verktyg som krävs för att lyckas genom utbildning och kontinuerlig coaching. Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och du kommer att få en bra grund att stå på för en fortsatt framtida karriär. Du får lära känna många härliga arbetskollegor som bidrar till Webhelps positiva arbetsklimat!

Webhelps Värdeord

Webhelps Värdeord Webhelps värdeord är: Integrity, commitment, unity, recognition, WOW Våra värdeord beskriver vad vi anser är viktigt i vårt dagliga arbete. De beskriver hur vi arbetar och hur vi vill uppföra oss för att lyckas göra vårt allra bästa i varje stund.

Om Jobbet

Region

Östersund

Arbetstid / Varaktighet

Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Arbetstiderna är varierande på dagtid, kvällar och helger. Dag 8-22 Helg 10-19

Startdatum: så snart som möjligt

Ansökan sker via registrering av cv och personligt brev.

Du är välkommen med din ansökan omgående, då vi löpande genomför Intervjuer.

Lön / Förmåner

Lön enligt överenskommelse

Friskvårdsbidrag samt massagebidrag

Kontaktpersoner

Niklas Holmberg (Operation Manager), niklas.holmberg@nordic.webhelp.com

Anna Clante (Nordic Recruiter), anna.clante@nordic.webhelp.com

Advertisements