Company: ICA Gruppen
Location: Stockholm County, Stockholms län

Apply


Manager Data Engineer
Data & Analytics håller på att transformera marknaden inom dagligvaruhandeln. ICA Sverige rekryterar nu en chef för att leda Data Engineers gruppen, en nyckelroll för att transformera ICA att bli en verklig analytisk-driven ledare att möta kundernas behov inom dagligvaruhandeln.

ICA har en tydlig strategi från högsta ledningen att växa området Analytics inom samtliga delar av bolaget. Vi investerar både i rekrytering av mer personal och i ny teknologi, så nu finns möjligheten att vara med och bygga gruppen och sätta hur vi ska jobba framåt.

Data Engineers som kompetensgrupp är ansvarig för all utveckling av de logiska & analytiska datalagren vilket innefattar flertalet teknologier som Oracle DWs, Sas, Tableau, Hadoop, Spark mfl. De kommer sitta och leverera in till andra teams däribland Drift & förvaltningsteamet, Data Management utvecklingsteamen samt Data & Analytics utvecklingsteamen.

Som chef för gruppen Data Engineers kommer du bland annat vara ansvarig för gruppens kompetensutveckling, strategisk kapacitetsplanering, rekrytering samt leda arbetet att ta fram och förbättra utvecklingsprocess och utvecklingsguidelines. Du kommer sitta med i ledningsgruppen för Data & Analytic Technology funktionen.

Vilka utmaningar erbjuder vi:

Möjligheterna med att använda data & analytics på ICA för att skapa värde för bolaget och våra kunder är enorma. Vi har därför centraliserat och ska växa vår analysfunktion, moderniserar och investerar i både vår Big Data miljö och traditionella Datavaruhus lösningar.

Vi jobbar redan med ett antal Advanced Analytic / Machine Learning användarfall och är nu i inne i en expansiv fas där vi vill accelerera användandet av Analytics tvärs hela organisationen. Gruppen Data Engineers har en viktig roll för att vi ska lyckas med denna resa och kommer arbeta nära analytikerna, verksamheten och övriga IT organisationen. Är du redo för utmaningen?

Vem är du:

Du behöver ha jobbat flera år inom BI och Analytics området som utvecklare och/eller team/projektledare och ha en gedigen förståelse för utvecklingsprocessen inom data management och analytics. Gärna erfarenhet från sourcade leveranser i ett större bolag. Du ska vara trygg som ledare och gilla att jobba i förändring, ha en stark kommunikativ förmåga och brinna för att utveckla dig själv och andra.

Ansökan

För frågor kontakta rekryterande chef Daniel Ågren, Director of Data & Analytic Technology, tel. 0722201138.

Ansök så snart som möjligt, vi gör löpande urval, senast 2019-06-15.

Om ICA

ICA är ett av de ledande dagligvaruföretagen i Norden med verksamhet inom mat och måltider, bank, apotek och fastigheter. Vi tänker fortsätta att vara ledande inom dagligvarubranschen och driver projekt inom Automation, IoT, Big Data, AI och säkerhet.

Ser du också möjligheterna med digital innovation? Vi tycker att det är bland det bästa som hänt vår bransch. För det gör att vi kan förenkla vardagen för så många människor därute. I nära samarbeten med varandra, för att verkligen kunna maximera allas individuella insatser i varje utmaning vi möter, skapar vi riktig kundnytta. Oavsett om vi jobbar med IT inom banktjänster, fastigheter eller kring all vår goda mat är vi nära kundens vardag. Och vi driver den digitala utvecklingen framåt inom våra olika områden. Varje dag. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.

ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.

Advertisements