Company: Orkla
Location: Malmö

Apply

Fast

Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Våra varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Frödinge, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Mrs Cheng’s, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. Vi har en omsättning på cirka 5 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Frödinge, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Simrishamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro. Vår vision är att vi ska vara “Din vän i vardagen” genom att leva upp till våra värdeord – modig, pålitlig och inspirerande. Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen.

Vill du vara med och utveckla och driva några av Sveriges mest välkända och populära varumärken för att skapa tillväxt? Vi söker nu en Brand Manager till vår Marknadsavdelning inom Retail.

I rollen som Brand Manager ansvarar du för att driva den strategiska utvecklingen för en sub-kategori inom eget ansvarsområde på den svenska retailmarknaden. Rollen innefattar både förvaltning av existerande portfölj samt värdering och utveckling av nya möjligheter.

Du ansvarar för att säkra bästa konsumentinsikter och trender som ligger till grund för att skapa långsiktiga strategier och innovationsplaner för våra varumärken och konsumentbehovsteam. Du implementerar planerna och ansvarar för uppföljning mot mål samt korrigering av avvikelser. Du är delaktig i kommunikation/mediaplan samt uppföljning av resultat. Rollen är mycket affärsorienterad och du arbetar nära både försäljning, ekonomi, produktion, marknad och kunder.

Arbetsuppgifter

  • Utveckla långsiktiga strategier, marknadsplaner och aktiviteter på strategisk och taktisk nivå.
  • Implementera och följa upp planer och strategier samt proaktivt föreslå ändringar i plan för att säkra måluppfyllnad.
  • Aktivt driva processen från insikt till färdig produkt av nya innovationer oftast som marknadsansvarig deltagare i projekt, men ibland som projektledare.
  • Delaktig i att skapa taktisk 4P-plan för nästkommande år i nära samarbete med försäljningsavdelningen.
  • Sortimentsutveckling och optimering av befintligt sortiment genom att proaktivt värdera, föreslå och genomföra ändringar i produktportfölj för att optimera såväl lönsamhet som försäljning
  • Utveckla design, kommunikation samt mediaplan tillsammans med närmaste chef
  • Driva innovationsprojekt och framgångsrikt säkra nya produktlanseringar med rätt marknadsmix.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilekonom med inriktning mot marknadsföring eller motsvarande. Du är en idérik person som kan omvandla konsumentinsikter till varumärkesdrivande koncept och strategier. Du är drivande och engagerad, och använder din kreativitet för att uppnå mätbara resultat. Vidare har du en strategisk och analytisk förmåga och är duktig på att tänka nytt.

Arbetsuppgifterna utförs i nära samarbete med övriga funktioner, vilket kräver god samarbetsförmåga samt en förståelse för hela affären. Din inställning och dina värderingar går hand i hand med våra; du är modig, inspirerande och pålitlig! Såklart har du även ett stort intresse för mat och dryck.

Vi erbjuder dig en intressant blandning av arbetsuppgifter och stort utrymme för egna initiativ.

Vad kan Orkla erbjuda dig?

Orkla är ett unikt FMCG-bolag med ett starkt fäste i Norden och växer även mycket inom Europa och flera andra länder, bland annat Indien. Möjligheten att få jobba med starka lokala varumärken i ett växande internationellt bolag ger våra medarbetare möjligheten att göra skillnad och påverka vår utveckling. På Orkla tänker vi globalt men vill utveckla lokala lösningar som tillgodoser våra kunders behov samtidigt som vi utvecklar och stärker våra medarbetare genom att de får göra skillnad.

Hur ansöker jag?

Klicka på länken och följ stegen för att skapa en profil och ansöka till jobbet.

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via mejl.

Vid frågor vänligen kontakta Josefin Buregård, tf Marknadschef Njutning & Mellanmål på telefonnummer +46768882440 alternativt email: josefin.buregard@orklafoods.se

Vi arbetar med löpande urval. Sista dagen för att ansöka är måndagen den 3 juni. Lycka till!

Vi är nöjda med de rekryteringskanaler vi arbetar med idag och undanber oss kontakt med rekryteringsbolag.

Advertisements