Company: Solar Sverige
Location: Sundsvall

Apply

Brinner du för att utmana dina kunder genom att skapa nya insikter? Har du ett driv att utveckla långsiktiga affärsrelationer med optimering av kundens verksamhet i fokus?
Hos oss är ditt personliga engagemang med ambitioner och bidrag till vår organisation det viktigaste. Har du dessutom förståelse för vårt produktsegment Industri och Automation kan du vara vår nästa kollega!
Här blir du en del av ett engagerat och skickligt team inom Solars affärsområde industri som finns placerade runt om i Sverige. Du tillhör team Industry North och utgår helst från Sundsvall med omnejd, men utgångsort kan diskuteras beroende på vart du befinner dig i bearbetningsområdet. Bearbetningsområdet är hela Norrland med fokus på kusten från Sundsvall till Haparanda. Det innebär en roll med stor självständighet och resor minst 3 dagar i veckan!
Vi erbjuder
Ett omväxlande och utmanande arbete hos ett av norra Europas mest innovativa och ledande Sourcing & Services-företag inom El, VVS och Industri. Vi vet att Solars möjligheter att växa hänger på att våra medarbetare fortsätter att utvecklas. Personlig utveckling värderar vi högt och vi erbjuder bland annat olika utbildningsprogram för din karriärsutveckling. Vi lever efter mottot ”stronger together” och nu behöver vi dig för att bli ännu starkare.
Tina Jansson – Account Manager på Solar
”Jag har bakgrund inom sälj, men inte från rollen som Account Manager. Innan jag började på Solar hade jag en tjänst som strategisk inköpare. Det är värdefullt att ha förståelse för andra sidan nu när det är jag som tar kontakten. En av de roligaste delarna med arbetet är just alla olika människor du bemöter och att lyssna in beroende på vem det är på andra sidan och utifrån deras specifika behov.
Att ha ett arbete med så stor frihet och variation passar mig perfekt! För att trivas här behövs ett öppet sinne och en positiv inställning. Du har stor självständighet i rollen att hitta bästa vägarna för att nå dina mål och omväxling i både mänskliga möten och olika typer av verksamheter.
Vi på Solar är inte alltid störst, men vi har en bredd i vårt sortiment och tjänsteutbud som inte alla vet om och det är en utmaning som sporrar mig att nå ut med detta till våra kunder.
Jag är fascinerad av tekniken och även om jag inte har jobbat med produkter inom industri tidigare finns en vetgirighet inom mig som gör att jag alltid vill ta reda på mer. Sedan har vi såklart kunskapen inom Solar på våra kompetenscenter och samarbetet internt blir vår styrka!”
Fokusområden
 • Inom ditt kundsegment verka för att dina säljaktiviteter utvecklar kundens verksamhet med de produkter och tjänster Solar har att erbjuda.
 • Utarbeta förslag till kundbudget, inklusive mål, estimat och aktiviteter
 • Kundbearbetning i enlighet med utarbetad plan för respektive kundsegment
 • Avtalsförhandlingar i samråd med vår avdelning för avtalssupport
 • Säkerställa att CRM (Sales Force) uppdateras och dokumenteras enligt Solars riktlinjer för Account Managers
 • Genomföra centrala – och regionala säljaktiviteter
Kvalifikationer
 • Bakgrund inom sälj, med dokumenterad erfarenhet av eget resultat och kundansvar.
 • Minst 5 års erfarenhet från branschen inom försäljning med inriktning Industri – Automation.
 • Teknisk utbildning och/eller erfarenhet från teknisk bransch är meriterande
 • Grundläggande kunskaper i engelska
 • Datavana såsom arbete i diverse system (ex. CRM/säljsystem) och Officepaketet
Din profil
Som Account Manager hos oss ser vi att du har affärsfokus och drivs av att arbeta resultatinriktat mot långsiktiga försäljningsmål. För att nå framgång i denna roll trivs du att arbeta ute på fält med många kontaktytor. Genom stort engagemang och intresse för våra kunders verksamhet och utveckling skapar du affärsmässiga relationer inom alla led. Vi ser att du är målinriktad genom att arbeta självständigt och proaktivt för att driva långsiktiga säljprocesser. Du har förmågan att planera ditt arbete, men samtidigt vara lyhörd och flexibel i en föränderlig miljö.
Kontakt och Ansökan
Låter detta som du? Urvalet kommer att ske löpande och därför önskar vi din ansökan så snart som möjligt.
Önskar du ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Lena Gustafsson Skarphagen, Sales Manager, Industry North, mobil: 0703-361727
Advertisements